Rastislav Búgel Basketbal

Úspešný vstup do nového roka: Basketbalisti vyhrali na palubovke Levíc!

Nitrianski basketbalisti majú za sebou úspešný vstup do nového roka. V krajskom derby porazili dobre hrajúce Levice.

Ilustračný obrázok k článku Úspešný vstup do nového roka: Basketbalisti vyhrali na palubovke Levíc!
Foto: Rastislav Búgel

Nitrianski basketbalisti cestovali v prvom zápase roka 2014 do neďalekých Levíc. Krajské derby sľubovalo vyrovnaný basketbal. Úvod zápasu vyšiel lepšie domácim hráčom Levíc. Nitru navyše trápili problémy s faulovaním. Po prvej štvrtine tak Nitra na palubovke Levíc prehrávala rozdielom 21:13.

Druhá štvrtina sa niesla v podobnom duchu ako tá predošlá. Levickým basketbalistom padala väčšina pokusov do nitrianskeho koša. Naopak, Urbanovi zverenci sa aj naďalej trápili. Dobre hrajúce Levice sa dokonca dostali do 12-bodového vedenia. Nitrianski basketbalisti však ešte pred koncom prvého polčasu mierne upravili nepriaznivý stav (43:36).

Nitra zachytila zápas

V úvode tretieho dejstva sa opäť viac darilo domácim, ktorí sa postupne odpútali na rozdiel 15 bodov. Do záverečných minút tretej štvrtiny však Nitrania vyštartovali naplno. Postupne dokázali zvrátiť stav a pred posledným dejstvom prehrávali už iba o 3 body (61:58).

Nitrania sa v poslednej časti stretnutia konečne dostali do vedenia. Postupne dokázali zverenci trénera Urbana zvýšiť náskok. Štvrté dejstvo už bolo v rukách hosťujúcich basketbalistov. Nitra napokon v krajskom derby uspela a odnáša si dva body.

BK Levickí Patrioti – EDYMAX SPU Nitra 78:91 (21:13, 22:23, 18:22, 17:33)

„Levice takmer v každom zápase ukazujú, že tri štvrtiny zápasu nie sú tým tímom, ktorý je na predposlednom mieste v tabuľke. Proti nám boli práve tieto tri úseky dokonca lepším tímom ako my. Nás držali dobré výkony legionárov, hlavne čo sa týka bodového prínosu v prvom polčase a je len otázkou, akým skóre by inak dokázali viesť domáci. Ich družstvo pôsobilo ďaleko ctižiadostivejšie ako to naše, my sme začali hrať až v druhom polčase. Myslím si, že je to také chronickejší problém domácich, pretože zápas sme otočili až v poslednej štvrtine, ktorý bol z nášho pohľadu veľmi ťažký,“ povedal Ľubomír Urban, tréner Nitry pre stránku klubu.

Zdroj: Nitra24.sk/bknitra

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM