Lucia Lauková Kultúra

Úspechy poľovníkov pod jednou strechou: V Nitre uvidíme cez 500 kusov trofejí

Stovky kusov trofejí poľovnej zveri či preparáty poľovných druhov zveri. V Nitre predstavia svoju prácu poľovníci.

Ilustračný obrázok k článku Úspechy poľovníkov pod jednou strechou: V Nitre uvidíme cez 500 kusov trofejí

Ponitrianske múzeum v Nitre v týchto dňoch pripravuje 31. ročník podujatia Trofeje poľovnej zveri. Na výstave budú predstavené výsledky chovateľskej práce poľovníkov v pôsobnosti Obvodnej poľovníckej komory v Nitre.

„Vystavované trofeje sú odrazom nielen samotnej úrovne genofondu, ale aj celého systému celoročnej starostlivosti o zver, ako zložky prírodného bohatstva Slovenskej republiky,“ uviedla Ľubica Packová-Zahradárová z Ponitrianske­ho múzea.

Ako doplnila, na výstave je možné vidieť takmer 560 kusov trofejí jelenej, danielej, srnčej, muflonej a diviačej zveri a lebiek šeliem ulovených v poľovníckej sezóne 2016/2017. Vystavené trofeje a sprievodný katalóg poskytnú prehľad o počte zveri v revíroch a správnom selektívnom love trofejových jedincov.

Trofeje doplnia aj preparáty poľovných druhov zveri zo zbierok Ponitrianskeho múzea. „Slávnostné fanfáry Halali Tria z Nitry otvoria výstavu 24. marca o 15.00 h. Lovecké trofeje môžu návštevníci múzea vidieť do 23. apríla,“ doplnila Packová-Zahradárová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM