Lucia Lauková Šport Iné športy

Úspech Martiny z Nitry: Patrí medzi najlepších horských cyklistov v Európe

Zastúpenie medzi najlepšími horskými cyklistami Európy má aj Nitra. Na stupne víťazov Majstrovstiev Európy sa postavila rodáčka spod Zobora Martina Hrončeková.

Ilustračný obrázok k článku Úspech Martiny z Nitry: Patrí medzi najlepších horských cyklistov v Európe
Zdroj: Martina Hrončeková

Majstrovstvá Európy v horskej cyklistike vo Svite prebiehali počas víkendu 11. až 13. augusta. V kategórii Masters mala svoje želiezko v ohni aj Nitra.

Martine Hronečkovej sa podarilo vybojovať bronz na 78 km trati. „Ja som získala bronz v kategórii masters 30 až 34 rokov aj napriek nepriaznivému počasiu. Priemerná tepolota bola 7 stupňov, na hrebeňch bola hustá hmla,“ priblížila Martina.

Ako prezradila Martina, na ME vo Svite štartovalo 188 pretekárov z 23 krajín. Muži elite mali trať dlhú 133 km s výšlapom na Kráľovú holu. Ženy elite a masters a muži masters mali trať dlhú 78 km s prevýšením 2400 m.

„Cyklistike sa venujem len pár rokov. Hlavnou motiváciou je zlepšovanie vlastných časov. Oproti minulému roku som si zlepšila čas o viac ako pol hodinu,“ prezradila Martina.

Na šampionáte nechýbali špičkoví pretekári. „Zo svetových mien stojí za zmienku niekoľko násobný majster Európy Rakúšan Alban Lakata, ktorý vo Svite skončil druhý,“ dodala Martina Hronečková, ktorá si z ME v horskej cyklistike odniesla tretie miesto.

Zdroj: Martina Hrončeková
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM