Rastislav Búgel Správy

Tínedžeri objímajú chodcov na uliciach, pozrite si fotky z mesta!

Aj ulice Nitry sa zapojili do celoslovenského projektu. Vo viac ako 20 slovenských mestách sa dnes rozdávali objatia. Len tak, na ulici.

Ilustračný obrázok k článku Tínedžeri objímajú chodcov na uliciach, pozrite si fotky z mesta!
Foto: Rastislav Búgel

Niekoľko mladých ľudí dnes v rámci celoslovenského projektu Hug Day rozdávalo objatia náhodným okoloidúcim. Do projektu sa zapojila aj Nitra. Možno aj vám sa dnes stalo, že vás niekto v meste zastavil a ponúkol vám objatie. Táto milá aktivita vyčarila úsmev na tvárach množstvu ľudí. V zamračený deň bolo dajaké to objatie príjemným spestrením.

Najstarší účastník

Po svoje objatie zdarma si prišiel aj pán v rokoch. Bývalý 78-ročný učiteľ Ivan Streško sa na akciu tešil už dva týždne: „V novinách som našiel informácie o podujatí pred dvoma týždňami. Od tej doby som sa na dnešok nesmierne tešil,“ prezradil svoje pocity pán Streško. „Mohol by som objímať spolu s vami?“ Tak znela otázka od tohto 78-ročného dôchodcu. Slovo dalo slovo. Pán Streško dostal tričko Hug Day Nitra a vybral sa do ulíc spolu so skupinou mladých ľudí. „Je to významné podujatie. Objatie znamená lásku a blízkosť toho druhého. Objatie je cennejšie ako zlato,“ uzavrel 78-ročný účastník Hug Day Nitra.

Čo je to Hug Day?

Hug Day je celoslovenský projekt inšpirovaný zahraničnou aktivitou mladých ľudí. Jej cieľom je vyčariť úsmev na tvárach náhodných okoloidúcich. Niekoľko dobrovoľníkov v uliciach mesta rozdáva objatia. Tento rok sa do projektu zapojilo viac ako 20 slovenských mi­est.

Ako to vyzeralo v nitrianskych uliciach si môžete pozrieť v našej galérii.

Hug Day Nitra
34
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM