Lucia Lauková Správy

Upratovanie v areáli nitrianskeho parku: Prípravy na mestské slávnosti vrcholia

Blížiace sa mestské slávnosti zmobilizovali aj pracovníkov, ktorí sa starajú o údržbu parku. Pozreli sme sa nato, aké práce v posledných dňoch vykonali a ktoré miesta by si ešte úpravu vyžadovali.

Ilustračný obrázok k článku Upratovanie v areáli nitrianskeho parku: Prípravy na mestské slávnosti vrcholia
Zdroj: Dnes24.sk

Ak ste sa v posledných dňoch pohybovali v nitrianskom parku určite ste si všimli zvýšení počet pracovníkov strediska mestských služieb. Tí mali na starosti upraviť areál pred blížiacimi sa slávnosťami Nitra, milá Nitra.

Fontány a zeleň

Pri vstupe do parku sme zahliadli partiu pracovníkov pri napúšťaní fontány. O pár hodín už bola spojazdnená. Napustenú vodu vylepšia pridaním modrej skalice. Takisto zamestnanci strediska mestských služieb spojazdnili žabiu fontánu. O kúsok ďalej sa pohybovali pracovníci zo súkromnej firmy, ktorí sa zamerali na úpravu kvetinových záhonov a úpravu zelene. Postarané bolo aj zvieratká.

Naďalej ostáva veľa práce

Prechádzka nitrianskym parkom vám pripraví krásne pohľady. No bohužiaľ radosť z nich stále kradnú pretrvávajúce problémy ako pohádzané fľaše v rybníkoch, či odpad mimo smetných košov. V neposlednom rade boli návštevníci zhrození aj z uhynutých rýb. Tie boli v čase našej návštevy už odstránené. Smutný je aj fakt, že lávka v mestskom parku stále nie je opravená. Mesto ju muselo uzavrieť ešte v marci tohto roka. Príčinou bolo poškodenie nosných prvkov mostu a prehnitie dreva.

Foto: ilustračné

Upratovanie v areáli nitrianskeho parku: Prípravy na mestské slávnosti vrcholia
17
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM