Monika Földešiová Rôzne

UNICEF bude presviedčať ľudí, aby pomáhali deťom

Stále viac Slovákov sa zapája do pravidelnej pomoci deťom v rozvojových krajinách. Podľa zdrojov UNICEF je dnes u nás viac ako 3800 darcov, ktorí svojím príspevkom pomáhajú prežiť deťom vo svete krajšie detstvo.

O tom, ako sa k nim pripojiť, budú v utorok 24. mája v uliciach Nitry informovať pracovníci UNICEF. „Školení rekrutéri budú v centre mesta oslovovať ľudí, vysvetľovať pomoc deťom a motivovať, aby sa stali pravidelnými prispievateľmi. Vďaka ich nezištnej pomoci budeme môcť realizovať programy a projekty v oblasti zdravia, pitnej vody, vzdelávania a ochrany detí,“ uviedla tlačová tajomníčka UNICEF Anna Beňová.
Priatelia detí UNICEF sú neformálnym klubom darcov, ktorí každý mesiac prispievajú na konto tejto organizácie, aby umožnili projekty pre deti plánovať a realizovať. „Jedným zo spôsobov, akým oslovujeme ľudí, aby sa stali Priateľmi detí, je práve aktívny nábor prostredníctvom školených rekrutérov. Tí budú označení tričkom s logom UNICEF, identifikačnou kartou a taškou s našimi materiálmi. Nebudú zbierať finančné prostriedky, ale budú oslovovať ľudí, objasňovať našu prácu a motivovať ľudí, aby sa stali pravidelnými darcami, Priateľmi detí UNICEF,“ informovala Beňová.
Priateľom detí UNICEF sa môže stať každý, kto chce pravidelne prispievať na pomoc deťom vo svete. Tá je adresovaná do oblastí bez zdravotnej starostlivosti, pitnej vody, prístupu k vzdelaniu alebo sirotám. Takisto putuje aj k deťom, ktoré žijú v krajnej chudobe, ktoré zasiahla vojna a ozbrojené konflikty, pandémia AIDS a prírodné katastrofy.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM