Lucia Lauková Šport

Ulice Nitry zaplnia športovci: Mestské behy v tomto roku s novinkou!

Ulice nášho mesta budú čoskoro patriť športovcom. Organizátori Nitrianskych mestských behov si na tento ročník pripravili aj veľkú novinku.

Ilustračný obrázok k článku Ulice Nitry zaplnia športovci: Mestské behy v tomto roku s novinkou!
Zdroj: Dnes24.sk

Ako informovala radnica, piaty ročník Nitrianskych mestských behov sa bude tento rok konať 15. septembra so štartom pred zimným štadiónom. Organizátori, ktorými sú okrem mesta Nitra aj spoločnosť Fit&Strong a športové kluby AC Stavbár Nitra a ŠK Delfín, pripravili v aktuálnom ročníku niektoré zmeny, ktoré sa dotknú hlavne behu na 10 kilometrov. „Ten bude zároveň aj oficiálnymi Majstrovstvami Slovenska organizovanými Slovenským atletickým zväzom a AC Stavbár Nitra,“ informoval magistrát.

Ostáva hobby beh

Nezmenené zostávajú tri stupne náročnosti a rôzne dĺžky tratí, z ktorých si registrovaní bežci a atléti so súťažnými ambíciami môžu vybrať z dvoch certifikovaných tratí. Jednou z nich je Fit&Strong polmaratón a druhou desaťkilometrový beh. V programe zostal aj nenáročný hobby beh na tri kilometre. Trať hobby behu je situovaná už tradične okolo mestského parku so štartom a cieľom pred zimným štadiónom. Polmaratón a beh na 10 kilometrov bude viesť tak ako po minulé roky po mestskom okruhu vedúcom ulicami centra Nitry.

Drobné dopravné obmedzenia

„Prvoradá aj naďalej zostáva snaha zaviesť beh čo najviac do centra mesta a zviditeľniť tak toto už tradičné podujatie. Trasa je zvolená s ohľadom na dopravnú situáciu a vyžaduje len drobné dopravné obmedzenia a odstávku menej frekventovaných ulíc, pretože využíva hlavne už existujúce bežecké trasy parkového nábrežia a pešiu zónu,“ uvádza radnica v pozvánke na podujatie. Okrem bežeckého zážitku je pre účastníkov pripravená aj tombola, občerstvenie a rôzne ceny.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM