Rastislav Búgel Rôzne Správy

UKF získala dotáciu: Na rozvojové projekty dostala vyše 300-tisíc eur

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre (UKF) získala z Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR dotáciu vo výške 333 612 eur na realizáciu projektu Internacionalizácia procesu vzdelávania a akademického prostredia na UKF v Nitre.

Ilustračný obrázok k článku UKF získala dotáciu: Na rozvojové projekty dostala vyše 300-tisíc eur
Foto: Rastislav Búgel

Projekt univerzita predložila v rámci výzvy na rozvojové projekty koncom minulého roka. „Z predložených žiadostí z 18 verejných vysokých škôl uspela polovica uchádzačov, projekt UKF sa v hodnotení kvality umiestnil na šiestom mieste,“ skonštatovala prorektorka pre medzinárodné vzťahy UKF Gabriela Miššíková.

Cieľom projektu, do ktorého sa zapojili všetky fakulty univerzity, referát pre mobility a medzinárodné vzťahy a referát pre projektovú činnosť UKF v Nitre, je podporiť zvýšenie kvality, konkurencieschop­nosti a posilniť postavenie univerzity v európskom i mimoeurópskom priestore vysokoškolského vzdelávania. Medzi prioritné oblasti projektu patrí príprava pilotných medziuniverzitných študijných programov, inovácia už existujúcich a tvorba nových študijných programov v anglickom jazyku, príprava doktorandov na vstup do medzinárodného vedeckého prostredia a rozvoj medzinárodnej spolupráce.

„V priebehu troch rokov by mal na našej univerzite projekt prispieť k realizácii systémovej zmeny vo vzdelávaní a k vytvoreniu interných podmienok, ktoré podporia rozvoj kľúčových kompetencií a zručností našich doktorandov a mladých vedecko-výskumných pracovníkov pre spoluprácu v medzinárodnom prostredí,“ skonštatovala Miššíková.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM