Rastislav Búgel Samospráva

Uhádnite: Ktorý uchádzač o post primátora Nitry je kráľ Facebooku?

Traja kandidáti na primátora mesta pod Zoborom, tri profily na najväčšej sociálnej sieti. Kto z nich vedie v priazni ľudí na Facebooku?

Ilustračný obrázok k článku Uhádnite: Ktorý uchádzač o post primátora Nitry je kráľ Facebooku?
Zdroj: Webnoviny.sk

Jozef Dvonč, Róbert Švec a Tomáš Galbavý. To je doteraz známa trojica mužov, ktorá sa bude uchádzať o hlasy voličov v jesenných voľbách na post primátora Nitry. Moderná doba si žiada aj moderné riešenia pre komunikáciu a oslovovanie voličov. Všetkých troch sme našli v podobe vlastnej stránky na Facebooku. Twitter, Instagram a Google+ však ani jeden z kandidátov v boji o priazeň ešte neobjavil.

Práve Facebook zasiahol aj oblasť politiky a stal sa obľúbeným nástrojom komunikácie s voličmi. Pozreli sme sa, ako veľmi sa snažia, alebo aj nesnažia, komunikovať s verejnosťou prostredníctvom sociálnych sietí nitrianski kandidáti na post hlavy mesta.

Všetci traja kandidáti sú činní na Facebooku, kde zvádzajú vyrovnaný boj hlavne prví dvaja . Najväčším počtom fanúšikov sa môže pochváliť súčasný primátor Jozef Dvonč. V jeho sieti zakotvilo 2040 fanúšikov. Dvonč pravidelne prispieva fotografiami z dôležitých, ale aj bežných povinností primátora. Nechýbajú pozvánky na mestské akcie a podujatia. Môžeme tak povedať, že súčasný primátor nášho mesta využíva silu internetových prostriedkov na komunikáciu s obyvateľmi najlepšie.

Svoj profil má aj druhý kandidát na primátora. Priazeň Róbertovi Švecovi prejavilo svojim „lajkom“ 1869 sympatizan­tov. Na stránke kandidáta nájdeme niekoľko príspevkov k voľbám o post primátora mesta pod Zoborom.

Tomáš Galbavý je tretím kandidátom na primátora Nitry. Je neúspešným kandidátom na post župana Nitrianskeho samosprávneho kraja. Na svojej facebookovej stránke má 1360 priaznivcov. Stránka je však na informácie skúpa. Nájdeme tu niekoľko prianí pekného dňa pre jej priaznivcov a len niekoľko informácií o Nitre a blížiacich sa voľbách.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM