Rastislav Búgel Kultúra

Udalosti novembra ´89: Pripomeňte si ich sériou podujatí

Aj mesto Nitra si pripomenie 25 rokov od Nežnej revolúcie. Na obyvateľov mesta pod Zoborom je pripravených niekoľko spomienkových podujatí.

Ilustračný obrázok k článku Udalosti novembra ´89: Pripomeňte si ich sériou podujatí
Zdroj: Dnes24.sk

Na organizácii spomienkových podujatí 25.výročia novembra ´89 sa podieľalo mesto Nitra, Konfederácia politických väzňov Slovenska, Zväz protikomunistického odboja a Študentský parlament UKF. Spomienkové podujatia sú naplánované na tri dni. Začínajú v piatok 14.novembra o 10:00 hodine, keď sa uskutoční spomienkové zhromaždenie pri Pamätníku obetiam komunizmu pred mestským úradom.

Bohatý program je naplánovaný aj na utorok 18.novembra. O 17:00 hodine sa budeme môcť zapojiť do sviečkového pochodu. Ten začne pred ŠD Zobor, pokračovať bude cez pešiu zónu až k tabuľke venovanej udalostiam roku 1989. O 18:00 hodine bude program pokračovať svätou omšou k 25.výročiu Nežnej revolúcie v Piaristickom kostole sv.Ladislava. Program zakončí akcia s názvom „Spomienky na november“ o 19:30 hodine vo Fóre mladých. Pripravené je premietanie dokumentárnych filmov Ústavu pamäti národa (November +20, Arbitráž), beseda, diskusia a koncert Do you remember.

Vyššie spomenuté organizácie v spolupráci Univerzitným pastoračným centrom Pavla Straussa, Rehole piaristov na Slovensku a Ústavu pamäti národa pripravili v pondelok 24.novembra Festival Slobody. Ten sa uskutoční v Starom divadle Karola Spišáka.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM