Rastislav Búgel Rôzne

Úctu k ženám si pripomenuli desiatky ľudí

Jednota dôchodcov Slovenska pripravila pre svojich členov, ale hlavne členky, pútavý kultúrny program. Pri príležitosti MDŽ (8. marca) sa v priestoroch hlavnej sály CVČ Domino zišlo niekoľko desiatok dôchodcov.

Ešte pred samotným zahájením bola miestnosť plná. Zo všadiaľ sa ozývala príjemná, veselá vrava. Ľudia sa tu spoznávali a debatovali. Niektorí z nich sa vidia len raz do roka, preto je pre nich každá podobná akcia príjemným spestrením všedného života. Všetci účastníci mali dobrú náladu, chvíľu si krátili s pripraveným občerstvením alebo pri pohári bieleho vína. Sálou zaznel zborový potlesk, keď do miestnosti vstupovalo vedenie Mesta Nitra na čele s primátorom Jozefom Dvončom.

Všade vonia ženou Na úvod spoločenského dopoludnia sa predstavil Dušan Danko s básňou „Všade vonia ženou“. Nejednej dáme sa pri týchto veršoch tlačili slzy dojatia do očí. Niektoré už pri vete „…bez žien za polárnych nocí, ani svetlo, ani tma…“, neskrývali svoje pocity. Spomienky na stratenú mladosť a neľahký život po boku svojich druhov spravili svoje. Dobrá nálada panovala aj počas predstavovania vzácnych hostí. Niekoľko krát prišlo k vtipným situáciám, ktoré pobavili celé osadenstvo. V úvodnej reči načrtol primátor nášho mesta niekoľko hlavných bodov, ktoré trápia dôchodcov. Na mušku sa dostala potreba zriadenia nových stacionárov, starnutie obyvateľstva nielen v Nitre ale aj výchova mladých ľudí a snaha mesta dostať sa až k tomu najpodstatnejšiemu, rodine. Vzťahy mladých ľudí k seniorom nie sú ideálne, preto vzniká potreba usmernenia výchovy a spôsobu nažívania so staršou generáciou.

Program obohatili aj vystúpenia Folklórnej skupiny Senior, ktorá účastníkov preniesla späť k fašiangovej veselici. Hlavná pointa však bola jasná. Ako povedal primátor Dvonč:// “Každá žena si zaslúži našu úctu. Každá matka, babka, manželka, a nielen počas Medzinárodného dňa žien.“//

MDZ_dochodci
30
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM