Rastislav Búgel Rôzne

Učitelia a nútené práce? Všetko je inak...

Pedagógovia z Nitry sa sťažujú, že cez víkend museli ísť povinne upratovať kasárne. Radnica sa však bráni a o žiadnych nútených prácach pre učiteľov vraj nevie. Podarilo sa nám získať originál emailu zaslaný z magistrátu školám, ktorý do celej veci v

Približne pred dvoma týždňami prišla do školských emailových schránok správa z mesta. Tá vyvolala vlnu nevôle. Informácie o prosbe o pomoc pri čistení neboli zrejme pochopené správne. Pedagógovia tvrdia, že boli donútení prísť počas víkendu upratovať staré kasárne. Možno však bolo všetko inak.

Popletení riaditelia?[/si­ze][/color]

Na našu redakciu sa obrátilo niekoľko rozhorčených pedagógov. Už pri našej návšteve jarného čistenia priestoru starých kasární sa na nás otáčali hlavy. „Viete, že sme tu povinne? Dostali sme to príkazom,“ tvrdí jeden z učiteľov.** „Riaditeľ povedal, že sme dostali príkaz z mesta. Je povinný poslať dvoch učiteľov počas soboty do kasární,“** prezrádza učiteľka Mirka. Ďalšie informácie sme zisťovali u iných pedagógov. Všetci sa zhodli na jednom. Riaditelia tvrdia, že práce na čistení boli povinné. Príkaz vraj prišiel mailom z radnice.

Nevhodná formulácia školy zaskočila[/si­ze][/color]

Názory učiteľov sa zhodujú. Mesto malo o pomoc požiadať. „V maile náš žiadali o dvoch pracovníkov,“ vraví riaditeľka jednej zo základných škôl. „Pre samotnú akciu sme mali zabezpečené pracovné pomôcky a náradie len na určitý počet osôb, preto sme žiadali riaditeľov škôl o korigovanie možného počtu dobrovoľníkov na 2 osoby,“ vraví Igor Kršiak, prednosta mestského úradu. Na prvý email väčšina škôl nereagovala a pracovníčka bez vedomia prednostu správu upravila.

Prepis pôvodného emailu adresovaného školám:   [blockquote]Oznam – čistenie Kasární dňa 21.04.2012 sa v čase od 08.00–13.00 hod. uskutoční dobrovoľná akcia – „Jarné upratovanie a čistenie areálu Zoborských kasární“. Nakoľko ide rozlohou o veľký areál, touto cestou Vás žiadame a vyzývame o možnú účasť na tejto akcii. Vašu účasť Vás žiadame nahlásiť do utorku 17.04.2012 do 13.00 hod. na sekretariáte prednostu MsÚ. S pozdravom kancelária prednostu MsÚ[/blockquote]

**Viac o Jarnom čistení Zobora a kasární **[link=http://www­.nitra24.sk/clan­ky?extend.132150_Jar­ne-cistenie-Zobora:-Nasli-sa-kociky-aj-naboje!]sa dočítate TU![/link] ;)

kasarne_ucitelia
7
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM