Tlačové správy

Ubytujte sa v Hoteli Solisko a užite si zimu na Štrbskom Plese

Vysoké Tatry sú najkrajšou turistickou destináciou na Slovensku a Štrbské Pleso ich najvyhľadávanejšou časťou. Čoraz teplejšie zimy neumožňujú mnohým lyžiarskym strediskám prevádzku počas značnej časti zimy, ale neplatí to práve pre Štrbské Pleso.

Ilustračný obrázok k článku Ubytujte sa v Hoteli Solisko a užite si zimu na Štrbskom Plese
Zdroj: Dnes24.sk

Toto stredisko má pravidelne najdlhšiu lyžiarsku sezónu na Slovensku. Vďačí za to tomu, že je najvyššie položeným lyžiarskym strediskom s dolnou stanicou vo výške 1400 metrov nad morom. Má vynikajúce lyžiarske podmienky, skvelé trate na slalom i zjazd, či bežecké lyžovanie. Pre lyžiarov je v ponuke 9 km ľahkých a stredne ťažkých zjazdových tratí, ktoré s obľubou využívajú rodiny s deťmi a pokročilí lyžiari. Aj jediná nočná lyžovačka vo Vysokých Tatrách je práve na Štrbskom Plese. V stredisku je už pár centimetrov prírodného snehu, svahy Soliska a Interski sa v súčasnosti intenzívne zasnežujú. Tohtoročná lyžiarska sezóna tu začne začiatkom decembra.

Rodinný Hotel Solisko, priamo na brehu Štrbského Plesa vo výške cca 1400 metrov nad morom, je vynikajúcou základňou pre lyžovačku a pobyt na Štrbskom Plese. Manažérka Hotela Solisko Katarína Kaňová hovorí: ,,Náš hotel má vlastný skibus pre bezplatný odvoz klientov priamo k nástupišťu lanoviek a späť.Ocenia to hlavne klienti s malými deťmi, keď po zavolaní mobilným telefónom po nich do 5–10 minút príde mikrobus priamo pod svah Soliska. Kto zažil, aké je to, keď je dieťa mokré, unavené, hladné, či už má všetkého dosť, ten si nevie vynachváliť rýchlu dopravu na zavolanie do pohodlia a tepla hotelovej izby so zázemím. Naše izby sa dajú vzájomne prepojiť na takzvané rodinné, v ktorých je priestor pre samostatnosť detí, ale aj súkromie rodičov. V hotelovej reštaurácii Al Lago ponúkame návštevníkom tradičnú taliansku kuchyňu, doplnenú o slovenské špeciality, takže si vie vybrať každý, dokonca aj deti, ktoré majú inak problémy s reštauračnou stravou. Jedálny lístok obsahuje aj širokú ponuku jedál vhodných pre celiatikov. K dispozícii máme aj detskú miestnosť, ktorá je priamo pripojená k reštaurácii. Kým sa deti hrajú, rodičia sa môžu v kľude najesť.“

K dispozícii je aj wellness a fitness zóna hotela a bezplatné WiFi pripojenie.Navyše ubytovaní majú zdarma zľavovú kartu Tatry Card, ktorá umožňuje návštevníkom užívať si aj ďalšie atrakcie Tatier so zľavami. V regióne Vysokých Tatier nájdete na jednom mieste všetko – od športov, cez turistiku až po voľnočasové aktivity. ,,Zasnežené tatranské vrcholy vyzývajú turistov, aby si rezervovali pobyty na zimu práve vo Vysokých Tatrách a neriskovali, že ostanú túto sezónu bez lyžovačky. Zárukou, že si kvalitne zalyžujete, je skipas platný v celých Vysokých Tatrách, takže nie ste viazaní iba na jedno miesto. Lyžiarske strediská Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a Štrbské Pleso prinášajú lyžiarom kvalitnú lyžovačku spolu až na 24 km zjazdových tratí. Celkovo 20 km technicky zasnežených zjazdoviek garantuje 5 mesačnú lyžovačku v roku. Pre rodiny je k dispozícii 13 km ľahkých zjazdoviek a pre náročných 10 km náročnejších tratí. Zážitkom je 1,2 km dlhá najvyššie položená zjazdovka z Lomnického sedla na Skalnaté pleso. K dispozícii je 20 lanoviek a vlekov, bezplatné parkovisko v Tatranskej Lomnici, najmodernejšia 15-miestna lanovka na Skalnaté pleso a 60 km bežeckých trás.Nechajte svoje deti, nech ich naučia správne lyžovať profesionálni inštruktori lyžiarskych škôl. Spojte príjemné s užitočným. Deti sa výborne zabavia a oboznámia s krásnym zimným športom. Na Štrbskom Plese môžete využiť služby požičovní lyží, snowboardov, ski – servisov, ako aj lyžiarskych škôl pre začiatočníkov,“ vymenúva K. Kaňová.

Najlepšie podmienky pre bežkárov sú na Štrbskom Plese, kde sú k dispozícii bežecké trate v celkovej dĺžke až 26,5 km. Rôzna náročnosť a viacero okruhov poteší začiatočníkov i profesionálov. Pre rýchlych je tu športový areál FIS, pre pomalšie tempo je vhodný okruh okolo Štrbského Plesa, alebo sa dá na bežkách turistickým tempom pozrieť aj Furkotská dolina. Milovníci adrenalínu môžu na Štrbskom Plese navštíviť atraktívny snowpark na ľavej strane zjazdovky Interski, kde sa každoročne konajú obľúbené športovo-adrenalínové súťaže. Najväčším je najprestížnejšie snowboardové podujatie na Slovensku –Snowboardfest.

Štrbské Pleso bude v tejto sezóne od 24. januára do 1. februára 2015 dejiskom 27. Svetovej zimnej univerziády. Otvárací aj záverečný ceremoniál bude na Štrbskom Plese, podujatia sa zúčastní 470 pretekárov z 32 krajín. Najatraktívnejšie zimné športové disciplíny – skoky na lyžiach, severská kombinácia, beh na lyžiach, biatlon v Osrblí. Z ďalších stálych podujatí sa môžu návštevníci tešiť na Tatry IceMaster 2015 – ľadové sochy, Sony Xperia Snowboard Fest, Snežné psy, Bikini skiing, ale aj módnu prehliadku spojenú s aprés-ski zábavou. K obľúbenej zábave vo Vysokých Tatrách patrí denná aj nočná sánkovačka z Hrebienka do Starého Smokovca po upravovanej a osvetlenej 2,6 km dlhej dráhe. Prekrásne výhľady na zasnežené tatranské vrcholy lákajú turistov aj v zime. Sprístupnených je niekoľko turistických chodníkov k 12 vysokohorským chatám. Na obľúbený Hrebienok, Solisko, Skalnaté pleso a Lomnický štít, turistov pohodlne vyvezú lanovky.

Dovolenka s rodinou vo Vysokých Tatrách na Štrbskom Plese stojí aj za zvýšené výdavky. Tento zimný dovolenkový raj je plný nezabudnuteľných zážitkov, čara zimy a chvíľ rodinného šťastia. Zažite aj vy s rodinou krásy zasneženej vysokohorskej prírody a chvíle plné zábavy, hier a pohybu na čerstvom tatranskom vzduchu.Vezmite rodinku na čarovný výlet a vyvezte sa lanovkami za krásnymi panorámami pod štíty zasnežených Tatier. Užite si korčuľovanie, sánkovanie, lyžovanie a túry, či prechádzky v prírode. Na zimnú túru je zo Štrbského Plesa vhodný Vodopád Skok v Mlynickej doline. Napája ho potok Mlynica, ktorý padá z výšky 100 m. Dĺžka samotného vodopádu je 25 m a je to najvodnatejší vodopád Vysokých Tatier. Najdlhším vodopádom Vysokých Tatier je Kmeťov vodopád, s dĺžkou 80 m, ktorý sa nachádza v doline Nefcerka.

Zábavu i pohodu pre rodinky s deťmi počas zimy nájdete na detských ihriskách v Poprade, Svite, Hozelci, Tatranskej Lomnici i na Skalnatom plese v detskom indoor parku Kamzíkovo. Originálne ihrisko je tou pravou voľbou pri premenlivom tatranskom počasí. Dovolenku vám spestrí aj pobyt v aquaparku. Na výber máte 25 km vzdialené Aquacity Poprad, alebo to máte 48 km do Tatralandie pri Liptovskom Mikuláši. Ozubnicová železnica – zubačka, je ešte stále atrakciou pre všetky kategórie návštevníkov a premáva na trase Tatranská Štrba – Štrbské Pleso. V zime môžete s TATRY Card využívať bezplatne rozšírenú sieť aqua-skibusov na regionálnych trasách. Karta však platí aj do aquaparku, wellness svetov alebo na bowling, či na visutú lanovku až na vrchol Lomnického štítu. Viac informácií je na : www.hotelsolisko.sk , tel.: +421–52–4262800 e-mail: hotel@hotelsolisko.skrezervacie@hotelsolisko.sk

Ubytujte sa v Hoteli Solisko a užite si zimu na Štrbskom Plese
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM