Rastislav Búgel Kultúra

U.K.N.D vydalo po štyroch rokoch nový album: Vypočujte si ho v celej dĺžke TU!

Dlhé 4 roky čakali fanúšikovia kapely U.K.N.D na jej nový album. Dočkali sa! Štúdiovka s poradovým číslom 4 je na svete. Volá sa Otvorme si hlavy.

Ilustračný obrázok k článku U.K.N.D vydalo po štyroch rokoch nový album: Vypočujte si ho v celej dĺžke TU!
Zdroj: Dnes24.sk

Kapela U.K.N.D si 21.9.2013 rozšírila diskografiu o v poradí 4. album. Platňa Otvorme si hlavy vyšla v deň, keď sme si pripomínali Medzinárodný deň mieru a Svetový deň vďačnosti. Nie náhodou. „Pri príprave tohto albumu sme sa zamerali na texty, v ktorých sme možno kritickí, no vlastne iba nahlas hovoríme o tom, čo sa okolo nás deje a čo sa nám nepáči. Nijako však nementorujeme, skôr sa snažíme otvoriť hlavy,“ hovorí na margo nového albumu kapely U.K.N.D spevák Štefan Višňovský.

11 namiesto štyroch

Na albume je 12 skladieb, 11 úplne nových, Vianočná pesnička vznikla v decembri 2010, no prešla mastrovým refreshom. CD Otvorme si hlavy sa nahrávalo v období marec – máj 2013. Pôvodne však kapela mala v úmysle nahrať iba štyri skladby na EP. „Pri nahrávaní sme zistili, že nám to ide lepšie, ako sme predpokladali. Dali sme na radu nášho majstra zvuku Martina Ralíka. Ten nám povedal, nech nahráme všetky hudobné nápady, ktoré máme. A tak sme mali po víkende namiesto štyroch skladieb nahratých 11 nových vecí,“ opisuje gitarista Dalibor Daňko. Nahrávanie 4. albumu U.K.N.D bolo pre kapelu dobrodružstvom – nahrávala ho v úplne novej zostave a celá kapela naživo. „Bol to experiment, ktorý sme túžili vyskúšať. Vyšlo to, hoci spevy sa nahrávali osobitne,“ dopĺňa Višňovský.

Sú v rebríčku

Kapela U.K.N.D pred letnými prázdninami zverejnila videoklip k prvému singlu Spomienky na videu, ktorý úspešne boduje v Čechách. Už 5 týždňov sa drží v rebríčku 50-tich najhranejších českých a slovenských skladieb v tamojších rádiách. „Sme za to veľmi vďační, pretože Česká republika je pre nás pole neorané. Teší nás, že sa tam naša tvorba páči a že české rádiá jej prejavili takúto dôveru. Ako sa hovorí: Doma nie je nikto prorokom,“ dodáva Daňko. U.K.N.D sa v najbližších dňoch chystá dokončiť videoklipy ku skladbám U.K.N.D, Pošli to ďalej (Pesnička vďačnosti) a Pozlátko. „Zatiaľ nie je isté, kedy a v akom poradí budú hotové, ale práve tieto tri skladby sme si na natočenie klipu vybrali z hudobného aj textového hľadiska. Ale interne sme sa dohodli, že videoklip si zaslúži každá skladba na albume,“ tvrdí s úsmevom spevák Štefan Višňovský. Kapela sa okrem toho bude venovať aj prípravám turné, ktoré bude na programe na jar 2014.

Celý album s názvom „Otvorme si hlavy“ si môžete vypočuť na TOMTO odkaze.

Otvorme si hlavy
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM