Lucia Lauková Správy

Týždeň v kocke: TOP 5 najčítanejších správ z Nitry

Ďalší marcový týždeň bol bohatý na udalosti. Týchto 5 článkov upútalo pozornosť našich čitateľov najviac.

Ilustračný obrázok k článku Týždeň v kocke: TOP 5 najčítanejších správ z Nitry
Zdroj: Dnes24.sk

Hromadné prepúšťanie v Nitre

Spoločnosť Air Liquide Slovakia zatvára svoj závod v Nitre. Firma sa zaoberá výrobou zváracej techniky. „Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny eviduje nahlásené hromadné prepúšťanie na úrade v Nitre v odvetví výroba ostatných elektrických zariadení,“ skonštatovala hovorkyňa ústredia Jana Lukáčová. Ohrozených je 112 zamestnancov. Hromadné prepúšťanie by malo byť ukončené do konca marca budúceho roka. Na úrade práce v Nitre boli v tomto roku nahlásené tri hromadné prepúšťania. Ohrozených je 569 zamestnancov.

Čítajte tu: Ďalšie hromadné prepúšťanie v Nitre: O prácu príde vyše 100 ľudí

Najsympatickejšie obce v okolí Nitry

60 obcí v okrese Nitra bojovalo uplynulý týždeň o priazeň našich čitateľov. Hlasovanie je ukončené a my vám predstavujeme päticu obcí, ktoré obišli najlepšie. Absolútnou jednotkou s výrazným náskokom pred ostatnými obcami v rebríčku sa stala dedinka Veľké Zálužie, ktorá získala 770 hlasov, čo predstavuje 15,2 %. O druhé a tretie miesto bojovali Kolíňany a Lehota. Bolo to tesné, ale nakoniec Kolíňany získali 366 hlasov (7,2%) čo nestačilo na Lehotu s počtom hlasov 390 (7,7%). Druhým miestom sa teda pýši Lehota a tretie sú Kolíňany.

Čítajte tu: Máme víťazov! Hlas ľudu vybral najsympatickejšie obce v okolí Nitry

Ľudia vyšli do ulíc za slušné Slovensko

V piatok 9. marca vyšli do ulíc aj Nitrania, ktorí sa zúčastnili zhromaždenia pod názvom „Postavme sa za slušné Slovensko“. Zhromaždenie spojené s pietnou spomienkou uskutočnilo pred miestnym Okresným úradom. Námestie pred Okresným úradom zaplnili ľudia všetkých vekových kategórií. Na pódiu sa vystriedali osobnosti kultúrneho, spoločenského, univerzitného života i obyčajní občania.

Čítajte tu: Nitra bola na nohách: Ľudia vyšli do ulíc za slušné Slovensko, FOTO

V Nitre rastie trestná činnosť

Vlani došlo v Nitre v porovnaní s rokom 2016 k nárastu trestných činov a k miernemu poklesu objasnenosti nelegálnej činnosti, ktorej dominovala predovšetkým ekonomická trestná činnosť. Vyplýva to zo správy o bezpečnostnej situácii, ktorú zverejnilo Obvodné oddelenie Policajného zboru v Nitre. Celkovo bolo v minulom roku spáchaných v obvode Nitra 1714 trestných vecí, čo je oproti roku 2016 nárast o 79.

Čítajte tu: V Nitre rastie trestná činnosť: Pribúdajú prípady spáchané v uliciach

Vodič nafúkal 2,73 promile

Na ceste v nitrianskom okrese opäť úradoval alkohol. Ako nás informovala policajná hovorkyňa KR PZ v Nitre Božena Bruchterová, k dopravnej nehode došlo v utorok 6. marca 2018 večer v obci Veľký Lapáš. „41-ročný vodič osobného motorového vozidla VW Passat zišiel s vozidlom mimo cestu, kde narazil do zaparkovaného osobného motorového vozidla Škoda Fábia, ktoré bolo následkom nárazu odhodené do oplotenia rodinného domu,“ povedala krajská policajná hovorkyňa, Božena Bruchterová.

Čítajte tu: Vodič (41) skončil v cele: V obci pri Nitre šoféroval s 2,73 promile

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM