Rastislav Búgel Krimi

Týždeň mestskej polície: Bitka na Mostnej a potýčka na pešej zóne!

Mestská polícia počas uplynulého týždňa riešila niekoľko závažných incidentov. Zasahovala aj pri dvoch bitkách v centre mesta.

Ilustračný obrázok k článku Týždeň mestskej polície: Bitka na Mostnej a potýčka na pešej zóne!
Zdroj: Dnes24.sk

Operátor kamerového systému spozoroval na Mostnej ulici fyzickú potýčku dvoch osôb. Okamžite na miesto vyštartovala motorizovaná hliadka MsP v Nitre. Aj napriek rýchlemu príchodu na miesto fyzického stretu už hliadka spozorované osoby na mieste nenašla. „Podľa záznamu kamerového systému sa mal napadnutý mladík s kamarátom už nachádzať v blízkej prevádzke. Útočníka na základe poskytnutého popisu spozorovala hliadka v skupinke ôsmich osôb presúvajúcich sa od miesta udalosti smerom k divadlu,“ informuje MsP v Nitre. Mladík pri strete s policajtmi zapieral akúkoľvek účasť na fyzickom incidente. Napokon sa však k potýčke priznal. „Napriek skutočnosti, že poškodeného sa ani po dôslednom hľadaní nepodarilo v širšom okolí nájsť, 23-ročný útočník z obce Alekšince nezostal nepotrestaný. Za to, že zaútočil na mladíka, bol za priestupok proti občianskemu spolunažívaniu v zmysle zákona priamo na ulici doriešený,“ informuje MsP v Nitre.

Bitka na pešej zóne

Ďalší večer operátov kamerového systému spozoroval ďalší prejav agresivity v meste. Na pešej zóne uvidel dvoch mužov. Keď prišli na Radlinského, dobehli k nim ďalší dvaja muži. „S najväčšou pravdepodobnosťou slovný konflikt v jednej z prevádzok vyústil do potreby si vec teraz vyjasniť ručne. Počas doby, kým si „spoločníci súperov“ vzájomne objasňovali možnosti riešenia konfliktu verbálne, útočník poškodeného zvalil na zem a ešte ležiac na zemi ho niekoľkokrát kopol do nôh, za ktoré ho následne chytil a ťahal po dlažbe,“ informuje MsP v Nitre. Vliekol ho až po schodíky pred Domom módy. Napokon k obom mužom dobehli ich kamaráti, ktorí ich napokon od seba oddelili.

Kamerový systém zaznamenal, ako sa útočník s kamarátom vrátili do prevádzky, kde trávili voľný čas aj pred incidentom. Poškodený so svojim doprovodom zostali na ulici, kde ich zastihla aj zasahujúca hliadka mestskej polície,“ informuje MsP v Nitre. Na miesto napokon dorazili aj príslušníci PZ SR. „. Príslušníci mestskej polície asistovali pri prevoze všetkých zainteresovaných osôb na obvodné oddelenie PZ SR, kde boli vykonané ďalšie úkony potrebné na objasnenie príčiny a možných dôsledkov pouličnej potýčky,“ informuje MsP.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM