Rastislav Búgel Kultúra

Turistická sezóna už začína: Tieto novinky nás čakajú...

Mesto si pre turistov do novej turistickej sezóny pripravilo hneď niekoľko noviniek. Najmenších by mala osloviť unikátna rozprávková cesta plná legiend a povestí. Zároveň je po novom pripravená prehliadka mesta pre hendikepovaných návštevníkov.

Turistická sezóna v meste pod Zoborom oficiálne začne 2. júna. Mesto si pre návštevníkov pripravilo hneď niekoľko zaujímavých noviniek. Najmenších turistov by mala osloviť novinka v podobe rozprávkového okruhu. Jeho súčasťou budú pútavé rozprávania o nitrianskych legendách a povestiach.

Ďalšou novinkou budú tematické okruhy prehliadok. Zaujímavými by mohli byť prechádzky po náučnom chodníku Zoborské vrchy. Okrem klasických prehliadok Horného a Dolného mesta je pripravené aj putovanie po stopách židovskej kultúry v meste pod Zoborom.

Nitriansky informačný systém vlani navštívilo približne 13, 400 turistov. Z tohto počtu bolo viac ako 2000 zahraničných návštevníkov z Brazílie, Malajzie, Kazachstanu či Filipín a iných krajín. Všetkých zahraničných návštevníkov zaujímali najmä informácie o možnosti trávenia voľného času, kultúrne podujatia či atrakcie umiestnené v meste. V minulom roku využilo služby 18 sprievodcov 1500 domácich a 540 zahraničných návštevníkov. Sprievodcovia komunikovali najviac v anglickom, maďarskom, ruskom a nemeckom jazyku.

Mesto chce do konca roka vybudovať turistickú rozhľadňu na Kalvárii. Uvažuje sa aj o osadení ďalekohľadu na Zobor. Zároveň sa však odložila výstavba očakávanej lanovky.

O odložení projektu výstavby lanovky [link=http://www­.nitra24.sk/clan­ky?extend.134014_Smo­la!-Slubena-lanovka-tak-skoro-nebude]si prečítate TU![/link]

O plánovanej turistickej rozhľadni [link=http://www­.nitra24.sk/clan­ky?extend.134917_Tu­risti-sa-mozu-tesit:-Na-Kalvarii-vyrastie-rozhladna]sa dočítate v tomto článku![/link]

Nitra24/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM