Rastislav Búgel Hokej

Tuhý boj o druhé miesto: Hokejisti doma už len s Piešťanmi

Nitrianski hokejisti si plnia sen. Skvelé umiestnenie v základnej časti už majú isté. Na druhé miesto však musia podať výborný výkon.

Ilustračný obrázok k článku Tuhý boj o druhé miesto: Hokejisti doma už len s Piešťanmi
Zdroj: Dnes24.sk

Výborná sezóna

Len málo fanúšikov nitrianskeho hokeja by pred začiatkom aktuálnej sezóny tipovalo, že hokej pod Zoborom zažije takú skvelú sezónu. Výborný vstup do tohto ročníka odštartoval raketový vzostup nitrianskeho hokeja. Fanúšikovia sa v hojnom počte vracajú takmer na každý extraligový zápas. Hokejisti sa na oplátku odmeňujú sympatickými výkonmi. Už je takmer tradíciou, že Nitra v istej časti sezóny musí bojovať s preriedenou zostavou. Ani tento rok to nebolo inak. Na vine bolo množstvo zranení. Po návrate trénera Antonína Stavjaňu zažíva hokej v Nitre ďalšiu renesanciu a dokázal sa prehrýzť aj s okresaným kádrom.

Boje do poslednej chvíle

Veľkým prekvapením v tejto sezóne sú hráči HKM Zvolen. Tí prešli základnou časťou systémom štart- cieľ. Nitra však naskočila na dobrú vlnu a po sezóne 2005/2006 tak prichádza ďalší výborný ročník v podaní „Corgoňov“. Boj o druhé miesto po základnej časti tak majú plne vo svojich rukách. Nitra v tejto sezóne prvýkrát v histórii klubu pokorila hranicu sto bodov v základnej časti. Súperom bielo-modrých, ktorý môže posunúť Nitru na tretiu priečku sú Košice. Tie za Nitrou zaostávajú len o jediný bod. Nitra tak v posledných dvoch zápasoch musí ukázať, že si druhé miesto právom zaslúži.

Generálka pred Play-off

Na hráčov HK Nitra čaká zápas s Popradom. Práve ten by sa mohol stať nitrianskym súperom v Play-off. Jedná sa tak o akúsi generálku. Posledný zápas v základnej časti odohrajú Nitrania na domácom ľade. Postavia sa proti nováčikovi súťaže. Štvrté Piešťany tak preveria nitrianske rady pred Play-off ako posledný celok. V nedeľu o 18:00 hodine sa ukáže sila nitrianskeho šiesteho hráča, ktorý vo forme skvelej diváckej kulisy posúva nitriansky hokej k výborným výkonom.

Hokejová sezóna
18
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM