Lucia Lauková Správy

Tri školy v Nitre sa zapojili do medzinárodného projektu: Má zlepšiť stravu v jedálňach

Cieľom projektu School Food 4 Change je zlepšiť a zatraktívniť jedlá, ktoré nitrianski žiaci dostávajú v školských jedálňach. Ide o ZŠ kniežaťa Pribinu, ZŠ Nábrežie mládeže a ZŠ Škultétyho.

Ilustračný obrázok k článku Tri školy v Nitre sa zapojili do medzinárodného projektu: Má zlepšiť stravu v jedálňach
7
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra

Tri nitrianske základné školy (ZŠ) sa zapojili do medzinárodného projektu School Food 4 Change. Jeho cieľom je zlepšiť a zatraktívniť jedlá, ktoré žiaci dostávajú v školských jedálňach. „Ide o ZŠ kniežaťa Pribinu, ZŠ Nábrežie mládeže a ZŠ Škultétyho,“ informovala radnica.

Trojici nitrianskych škôl sa podarilo dosiahnuť za svoje aktivity v oblasti zlepšovania stravy medzinárodný bronzový certifikát School Food 4 Change.

Prečítajte si tiež

Lepšia strava

„Uvedomujeme si spoločenskú zodpovednosť za zdravie našich detí. Aj preto sme sa rozhodli pripojiť sa k projektu, ktorého cieľom je priniesť žiakom na stôl zdravú, ale súčasne aj chutnú stravu, ktorá navyše spĺňa všetky normy a je v súlade s našimi právnymi predpismi,“ uviedol mestský úrad.

Ako doplnil, európsky projekt rieši stravu v 3 000 školách z dvanástich európskych krajín. Zásahy projektu do toho, ako sa žiaci stravujú, postupne ovplyvnia celkovo približne 600-tisíc detí a tínedžerov po celej Európe.

„V týchto dňoch hostila Nitra účastníkov projektu z Estónska, Talianska, Maďarska, Česka a zo Slovenska. Celkovo si v našom meste vymieňali skúsenosti z oblasti kvalitného školského stravovania zástupcovia jedenástich miest,“ doplnil magistrát.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Tri školy v Nitre sa zapojili do medzinárodného projektu: Má zlepšiť stravu v je
7
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM