Aktualizované Lucia Lauková Správy

Tri bazény na letnom kúpalisku opravia: Práce majú byť hotové do začiatku sezóny

Mesto sa rozhodlo ponechať výstavbu akvaparku pre súkromného investora. Do opravy letného kúpaliska chce investovať tisíce eur.

Ilustračný obrázok k článku Tri bazény na letnom kúpalisku opravia: Práce majú byť hotové do začiatku sezóny
Zdroj: TASR

Mesto nebude v Nitre stavať moderné kúpalisko s celoročným využitím, podľa víťazného návrhu, ktorý vzišiel z architektonickej súťaže. Naopak poslanci sa rozhodli ísť cestou opravy letného kúpaliska a prípadnú výstavbu akvaparku nechať na súkromného investora.

„Pokiaľ by sa podaril nájsť partner, niekto kto by to vybudoval, tak ja materiál predložím, či ho poslanci schvália alebo nie bude na nich,“ povedal primátor Nitry, Jozef Dvonč. Zároveň dodal, že mesto hľadá partnera stále. Zatiaľ však podľa primátorových slov nikto neprejavil záujem.

Zisťujú poruchy

Na opravu letného kúpaliska je na tento rok vyčlenených 65-tisíc eur. „Diagnostikujeme problémy spôsobujúce únik vody v troch bazénoch. Podľa výsledkov diagnostiky bude rozhodnuté o rozsahu opráv,“ povedal Pavol Bielik konateľ a riaditeľ spoločnosti Službyt Nitra.

„Robíme teraz diagnostiku, niektoré veci sme tam rozkopali, a na základe toho, čo zistíme bude stanovený rozsah opráv kúpaliska. To sa netýka len bazénov, ale všetkého ostatného,“ povedal Miloš Dovičovič, vedúci oddelenia športových zariadení Službytu. Zisťovanie porúch by malo byť ukončené v priebehu tohto týždňa.

Oprava bazénov

Vynoviť sa majú tri bazény, dva detské a jeden dojazdový bazén, kde je tobogán. Oprava by mala spočívať napríklad vo výmene poškodených vnútrobazénových rozvodov a minimálne v jednom bazéne sa bude meniť povrch. „Predpokladáme, že tam nainštalujeme bazénovú fóliu, čo je podobná úprava ako je v rekreačnom bazéne,“ prezradil Miloš Dovičovič.

Okrem bazénov by mali ísť peniaze aj na úpravu chodníkov, a plôch medzi bazénmi. Podľa Službytu sú toalety funkčné a opravovať sa nebudú, to platí aj pre šatne. Práce na kúpalisku majú byť hotové do začiatku tohtoročnej sezóny a nemajú ohroziť jej otvorenie.

Mestský kúpeľ

Na mestský kúpeľ je predbežne vyčlenených predbežne asi 50-tisíc eur. Tie majú ísť predovšetkým na výmenu fasády. „Jednak je už čiastočne schátraná a druhá vec je, že je to aj energeticky nevhodné riešenie,“ povedal Miloš Dovičovič.

Ráta aj s kúpou novej vírivky. „Len musíme nájsť takú, kvôli ktorej nebudeme musieť búrať prechodové otvory, nechceme kúpiť malú, ale takú, s ktorou sa cez tie manipulačné otvory dostaneme,“ dodal Miloš Dovičovič.

Modernizácia by mala pokračovať

Práce na letnom kúpalisku v Nitre by mali pokračovať aj v nasledujúcich rokoch. Do konca septembra tohto roku má radnica pripraviť projekt zameraný na modernizáciu technologickej a bazénovej časti a ostatných exteriérových a interiérových priestorov letného kúpaliska. Prebiehať by mala v etapách v rokoch 2019 až 2021. Do konca septembra tiež musí radnica nájsť aj novú lokalitu na výstavbu plaveckej haly.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM