Rastislav Búgel Krimi

Tresty v korupčnej afére: Hodúr so zastavenou činnosťou na 25 rokov, Rák na 15!

Tvrdý trest za korupciu. Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) rozšírila trest pre Ivana Hodúra za korupčný škandál o 11 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Tresty v korupčnej afére: Hodúr so zastavenou činnosťou na 25 rokov, Rák na 15!
Zdroj: TASR

Bývalý slovenský reprezentant má tak zastavenú činnosť spolu na 25 rokov s účinnosťou od 13. septembra 2013. DK SFZ zároveň rozhodla aj v prípade ďalšieho obvineného Róberta Ráka, ktorý dostal dištanc na 15 rokov od 30. apríla 2014.

Ovplyvňovanie zápasov

Disciplinárka pristúpila k týmto rozhodnutiam po náležitom objasnení a spravodlivom posúdení disciplinárneho previnenia v prípravných stretnutiach MTK Budapešť – FC Nitra (1. februára 2011) a stretnutia FC Nitra – Bohemians Praha 1905 (8. februára 2011). Zároveň na svoje zasadnutie 15. mája pozvala bývalých hráčov FC Nitra Michala Áča a Róberta Glendu, súčasného hráča Nitry Petra Kaspřáka a hráča Domino Bratislava Martina Trančíka. Informácie zverejnil oficiálny web SFZ.

Obvinili aj iných

DK SFZ rozdeľovala tresty v korupčnom škandále na slovenských trávnikoch už minulý rok v decembri na svojom zasadnutí. Najvyšší trest vtedy dostala dvojica hráčov v úlohe organizátorov korupčného správania Ivan Žiga a Marián Dirnbach. Obom zastavila činnosť na 25 rokov od 13. septembra minulého roka. Ďalší obvinení z ovplyvňovania zápasov Tomáš Huber, Michal Dian a Marek Božoň dostali stop na 18 rokov. Bývalému slovenskému reprezentantovi Hodúrovi zastavila disciplinárka činnosť na 14 rokov. DK SFZ vtedy nerozhodovala o treste pre ďalšieho obvineného Róberta Ráka.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM