Rastislav Búgel Hokej

Tréner slovenskej reprezentácie zalovil v Nitre: Títo hokejisti sa zúčastnia tréningového kempu

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie zalovil vo vodách našej najvyššej súťaže. Cíger zverejnil nomináciu, ktorá sa zúčastní tréningového kempu.

Ilustračný obrázok k článku Tréner slovenskej reprezentácie zalovil v Nitre: Títo hokejisti sa zúčastnia tréningového kempu
Foto: Rastislav Búgel

Práve nominácia by mohla potešiť nitrianskych priaznivcov ľadového hokeja. Svoju reprezentačnú premiéru si tak odkrúti aj trojica hráčov HK Nitra. V prípravných kempoch budú len hráči zo slovenskej ligy, ktorých tím okolo reprezentácie sleduje.

„V decembri plánujeme urobiť dve takéto jednodňové sústredenia a v januári rovnako ďalšie dve. Chlapcov oboznámime na videu so systémom a vysvetlíme im, čo od nich očakávame. Pôjde len o extraligových hráčov, ktorých sledujeme. Pre hráčov to bude podľa nás vítaná novinka,“ povedal generálny manažér Róbert Švehla.

„Keďže nás čaká vo februári náročný program v podobe Slovakia Cupu v Žiline a druhý výber na Turnaji 4 krajín v rakúskom Innsbrucku, potrebujeme mať čo najširšie hráčske portfólio. Preto sme sa rozhodli počas voľných utorkov, keď sa nehrá extraliga seniorov, pozvať adeptov na reprezentačný dres na tréningové kempy,“ povedal pre oficiálny web SZĽH tréner Zdeno Cíger.

Prvé dve sústredenia sa uskutočnia počas decembra v Trenčíne a vo Zvolene. Toho zvolenského sa zúčastnia aj nitrianski hokejisti. Menovite sa jedná o brankára Michala Valenta, obrancu Petra Königa a útočníka Radoslava Macíka.

Zdroj: Dnes24/ TASR

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM