Rastislav Búgel Futbal

Tréner FC Nitra Michal Hipp: Nesľubujem nič, nie som čarodejník!

Vedenie FC Nitra predstavilo nového trénera na tlačovej konferencii. Michal Hipp sa rozhovoril o ďalšom smerovaní tímu.

Ilustračný obrázok k článku Tréner FC Nitra Michal Hipp: Nesľubujem nič, nie som čarodejník!
Foto: Rastislav Búgel

Nitra ostala po vypadnutí z najvyššej súťaže bez trénera. Kormidla sa v posledných dňoch chopil skúsený tréner Michal Hipp, ktorý sa na tlačovej konferencii rozhovoril o problémoch a plánoch do budúcnosti.

„Asi každý mi chce položiť otázku, prečo som tu. Sú to garancie a istoty samotnej stabilizácie klubu. Oslovila ma aj tá myšlienka robiť prevažne s vlastnými odchovancami. Hráčmi, ktorí absolvovali akadémiu alebo prešli mládežníckymi kategóriami. V blízkej budúcnosti káder doplníme jedným, dvoma hráčmi. Ďalším pozitívom pre mňa bolo, že nejdem do neznámeho prostredia. V Nitre som vstúpil do vrcholového futbalu ako hráč, aj ako tréner,“ rozhovoril sa na úvod tlačovej konferencie nový nitriansky tréner. Ako sám povedal, jeho výhodou bude dobrá znalosť nitrianskeho prostredia. „Väčšinu našich hráčov poznám. Za posledné roky som videl prevažnú väčšinu zápasov A mužstva a B mužstva, 19-tky a aj mládežníckych kolektívov. Je tu roboty samozrejme ako na kostole. Hneď počas prvého dňa pri mužstve som obvolal hráčov, ktorí sú z nášho klubu na hosťovaní,“ prezradil Michal Hipp. Ako sám povedal, prevažná väčšina z nich sa vyjadrila pozitívne. Nikomu nič nesľuboval.

Nový model súťaže prekvapením

Druhá liga bude mať v novej sezóne zmenený model. Vytvoria sa prakticky dve súťaže. „Sám som zvedavý, akú úroveň bude mať druhá liga. Ideme do niečoho nového. Sú to prakticky dve druhé ligy. Budeme sa to snažiť stabilizovať. Nesľubujem nič. Nie som čarodejník. Jediné, čo som hráčom povedal je, že im zaručujem kvalitný tréningový proces,“ prezradil nový tréner nitrianskeho mužstva. Michal Hipp ďalej prezradil, že sa snaží stiahnuť domácich hráčov z hosťovaní. „Čo sa mi podarilo stiahnuť a zapojili sa do prípravy Matúš Paukner, je tam Majo Kolmokov, Kotora, Košút… Sú tam hráči z devätnástky a B mužstva. Chcem dať šancu všetkým. Príprava nie je dlhá, zápasov nie je veľa, no formou riadenej modelovanej hry chcem dostať obraz. V telefonickom kontakte som s ďalšími troma, ktorí sa mi vyjadria začiatkom budúceho týždňa. Nakoľko aj oni sú viazaní hosťovaním v materských kluboch, ale sú to všetko naši bývalí hráči,“ prezradil Hipp.

Ponúkajú možnosť reštartu

Ako povedal samotný tréner, bývalým hráčom ponúkajú možnosť reštartovania. „Povedal som im „Nech sa páči! Máte tu možnosť reštartu.“ Niektorým sa nedarilo, niektorým hosťovanie prospelo. My im tu ponúkame ďalšiu šancu,“ povedal Michal Hipp. Servítku si pred ústa nedával a pomenoval hlavné problémy, ktoré má pri skladaní tímu. „Poviem to na rovinu. Máme problémy v defenzíve. Máme málo obrancov. Tam nás asi najviac tlačí topánka. Naopak v strede poľa máme zase prebytok hráčov. Ja osobne budem apelovať na vedenie, aby sa zachovalo aj B mužstvo. Nitrianska liaheň tu je a bolo by na škodu veci, keby to B-čko zaniklo,“ prezradil tréner.

Mužstvo chce stabilizovať

Michal Hipp prezradil, že jeho hlavnou úlohou bude stabilizácia tímu. Pracovať bude zatiaľ prevažne s mladými hráčmi. „Prečo by sa mali motať v úvodzovkách povedané v Hornom – Dolnom, keď vyšli od nás? Majú tu možnosť a môžu ju využiť. Nech ukážu, že stále na to majú,“ povedal tréner FC Nitra. Hipp sa vyjadril aj na otázku náročných nitrianskych divákov. „Ja viem, aký je nitriansky divák. No taký divák bol v Petržalke, rovnako náročný bol aj na Slovane. Tá trénerská robota je všade rovnaká či to robíte v prvej lige, či v druhej alebo národnom tíme. Rozdiel je v tom, v akých podmienkach a s akým hráčskym materiálom pracujete. Ja sa na robotu v Nitre teším. Hráčom vytvoríme servis a je na nich, ako sa toho chopia. Nitriansky divák je náročný, ale nie hlúpy,“ dodal na záver nový tréner FC Nitra Michal Hipp.

Michal Hipp trénerom FC Nitra
4
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM