Rastislav Búgel Krimi

AKTUALIZOVANÉ: Muža (†66) pri prechádzaní cez cestu v Krškanoch zabilo auto

V nedeľu 11. novembra došlo v Nitre na Novozámockej ulici k tragickej nehode. V mestskej časti Dolné Krškany prechádzal 66-ročný muž cez cestu mimo priechodu pre chodcov.

Ilustračný obrázok k článku AKTUALIZOVANÉ: Muža (†66) pri prechádzaní cez cestu v Krškanoch zabilo auto
Foto: Rastislav Búgel

Vtedy ho zachytil 34-ročný vodič Land Roveru Freelander.

„Aj napriek snahe lekárov o záchranu jeho života muž po prevoze do nemocnice zraneniam podľahol. Na vozidle vznikla škoda asi za 1500 eur,“ informovala nitrianska krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Dychová skúška u vodiča bola negatívna a u nebohého chodca sa bude prípadná prítomnosť alkoholu v krvi zisťovať pri pitve. Miera zavinenia tak zostáva predmetom ďalšieho vyšetrovania. Policajná hovorkyňa v tejto súvislosti pripomína, že chodci a cyklisti patria k najohrozenejším účastníkom cestnej premávky.

„Aj v tomto prípade by možno život zachránili reflexné prvky, páska, nálepky na topánkach alebo reflexná vesta. Používať ich zvlášť na jeseň a v zime nie je žiadna hanba, ale život zachraňujúca záležitosť. Polícia preto znovu vyzýva chodcov a cyklistov, aby chránili svoj život a zdravie nepatrnou investíciou do reflexných prvkov a nehanbili sa ich nosiť,“ pripomenula Čuháková.

Foto: ilustračné

Smrteľná dopravná nehoda v Krškanoch
4
Galéria
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM