Aktualizované Krimi

TRAGÉDIA neďaleko Nitry: Pri PÁDE lietadla zomreli dvaja ľudia

Vo večerných hodinách sa neďaleko Nitry zrútilo lietadlo. Z miesta hlásia obete na životoch.

Ilustračný obrázok k článku TRAGÉDIA neďaleko Nitry: Pri PÁDE lietadla zomreli dvaja ľudia
Zdroj: TASR/HaZZ

Neďaleko Nitry, v blízkosti obcí Podhorany a Mechenice, spadlo v utorok (29. augusta) vo večerných hodinách malé športové lietadlo.

Pád videlo viacero svedkov, ktorí okamžite zavolali záchranné zložky a vyrazili pátrať po mieste dopadu.

Obete na životoch

„Podľa informácií TV JOJ mali prísť o život muž a žena. Nehodu nahlásili obyvatelia, ktorí mali vidieť pád lietadla. Okolie miesta prehľadávali hasiči na štvorkolkách. Podľa nepotvrdených informácií by mohlo ísť o muža z Hlohovca, ktorý mal ženu školiť,“ informuje portál noviny.sk.

Potvrdila to aj hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Nitre Andrea Červočová. Príčiny pádu lietadla zatiaľ nie sú známe. Na miesto nehody smerovali odborníci z Leteckého a námorného vyšetrovacieho ú­radu.

Pri páde športového lietadla zahynuli dve osoby. Vyslaní záchranári im už nedokázali pomôcť,“ priblížila hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová.

Všetko videli svedkovia

Prvé informácie sa objavili vo facebookových skupinách niekoľko minút po nehode. „Nad Podhoranmi sa pred chvíľou zrútilo športové lietadlo, videl som to v priamom prenose,“ napísal očitý svedok hrozivej udalosti a dodal: „Bolo to veľmi nepríjemné. Najskôr som si myslel, že robí len manéver ako vždy. Ale už som mal zlý pocit, keď mu vypadával motor.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM