Lucia Lauková Kultúra

TOTO sú termíny mestských jarmokov v Nitre: Predajcovia môžu posielať prihlášky

Radi si prezeráte výrobky zručných remeselníkov a ešte radšej chutnáte jarmočné dobroty? Tieto termíny by určite nemali chýbať vo vašom diári.

Ilustračný obrázok k článku TOTO sú termíny mestských jarmokov v Nitre: Predajcovia môžu posielať prihlášky
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Tento rok sa môžete tešiť na 5 mestských jarmokov. Najbližšie sa bude konať Nitriansky jarmok na pešej zóne, ktorý je súčasťou slávností Nitra, milá Nitra. Potrvá od 4. do 6. júla. Okrem pešej zóny, bude 5. júla prebiehať na námestí pod Nitrianskym hradom remeselný jarmok.

Chrenovské stánky

Ďalším tradičným podujatím v poradí budú Chrenovské stánky, ktoré sa budú konať od 16. do 19. augusta, počas medzinárodnej výstavy Agrokomplex priamo v areáli výstaviska.

Klokočinský jarmok

Chýbať nebude Klokočinský jarmok s kolotočmi a so všetkým čo k tomu patrí. Tento rok sa bude konať od 24. do 26. augusta.

„V termíne 2.9.2018 plánujeme oslavy 770. výročia udelenia kráľovských výsad mestu Nitra a v rámci osláv aj jarmok výlučne pre remeselníkov,“ uvádza mesto Nitra.

Vianočné trhy

„Predajcom na Vianočných trhoch poskytneme drevené stánky. Výber prevádzkovateľov predajných stánkov s občerstvením, alkoholickými nealkoholickými nápojmi bude formou elektronickej aukcie,“ informuje radnica na stránke mesta.

Žiadatelia o predaj na konkrétnom jarmoku svoje prihlášky s prílohami musia zaslať písomne na adresu Mestský úrad, OKČ a ŽP, Štefánikova 60, 950 06 Nitra. Prihlášky môžu zasielať aj e-mailom homola@msunitra.sk; chlebcovah@msunitra.sk.

Termíny mestských jarmokov v Nitre

Názov jarmoku Miesto konania Dátum
Nitriansky jarmok Pešia zóna 4. a 6. júla
Nitriansky jarmok Pribinovo námestie Nitriansky Hrad – len remeselníci 5. júla
Chrenovské stánky – len remeselníci areál výstaviska Agrokomplex od 16. do 19. augusta
Klokočinský jarmok Klokočina od 24. do 26. augusta
Vianočné trhy Svätoplukovo námestie od 1. do 23. decembra

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM