Rastislav Búgel Kultúra

Toto nás čaká: Zažite Nitru s príchuťou jahôd!

Nitrianska organizácia cestovného ruchu pripravila pobytové balíčky pod názvom Jahodová Nitra. Návštevníci, ale aj obyvatelia Nitry tak budú môcť zažiť čaro historickej Nitry s chuťou jahôd.

Ilustračný obrázok k článku Toto nás čaká: Zažite Nitru s príchuťou jahôd!
Zdroj: Dnes24.sk

Vďaka jahodám, čokoláde a scénickým prehliadkam Nitrianskeho hradu budú môcť návštevníci Nitry zažiť nezabudnuteľnú atmosféru. Víkendy s jahodovou atmosférou začnú 18. mája piknikom a atraktívnou „Jahodou tanečnou párty“ vo Wasabi bare so školou tanca Tomáša Surovca. V sobotu návštevníkov čaká celodenný program otvorenia letnej turistickej sezóny na Pribinovom námestí s vínnym festivalom.

Cukrová vata a strašidlá

Každú sobotu si budú môcť záujemcovia pochutnať na jahodovom obedovom menu. Počas piatich tematicky ladených víkendov bude neustále pripravený bohatý kultúrny a spoločenský program. Na svoje si prídu nielen rodiny s deťmi, ale aj mladé páry a seniori. Okrem sprevádzania po Hornom a Dolnom meste bude pripravená ochutnávka jahodových špecialít a divadelné predstavenie „Koľko jahôd rastie na mori?“. Počas osláv medzinárodného dňa detí sa bude v Mestskom parku na Sihoti bojovať o rekord vo vytvorení najväčšej jahodovej cukrovej vaty a deti sa navyše dočkajú aj stretnutia s mojmírovskými strašidlami. Ďalšími výletmi do okolia Nitry budú „Prechádzka vždyzelenou záhradou“ v Arboréte Mlyňany, Zážitková paleta Park Hotela Tartuf Beladice alebo návšteva termálneho kúpaliska s liečivou vodou Thermal Kesov.

Aj pre priaznivcov vína

Jedným z najlákavejších podujatí bude jednoznačne „Putovanie za vínom po obciach“ a Festival ružového vína a jahôd. Kvalitnú kávu si bude možné vychutnať v kaviarňach zapojených do podujatia „Jahodová radosť v duši“. K oslavám 1150. výročia príchodu sv. Cyrila a Metoda prispejú originálne „Scénické prehliadky Nitrianskeho hradu“ s hercami Starého divadla Karola Spišáka v Nitre.

Jahodová Nitra
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM