Lucia Lauková Kultúra

TOP augustové podujatia v Nitre: Pod Zobor príde aj svetová hviezda Bonnie Tyler

Na aké koncerty, festivaly či jarmoky sa môžete tešiť v auguste? Pozrite si veľký prehľad podujatí.

Ilustračný obrázok k článku TOP augustové podujatia v Nitre: Pod Zobor príde aj svetová hviezda Bonnie Tyler
Zdroj: Instagram.com/bonnietylerofficial

Nitránske pivobranie

od 11. do 13. augusta na Svätoplukovom námestí

Svätoplukovo námestie ožije trojdňovým pivný festivalom. Chýbať nebudú veľké stany, v ktorých budú ponúkať pivká z malých remeselných pivovarov zo Slovenska, Česka a zahraničia spolu s kvalitným jedlom. Organizátori pripravujú aj kultúrny program. V piatok vystúpia country kapela Domovina či kapela BLINDMAN, ktorá zahrá poprockové piesne. Klavírno-husľové verzie svetoznámych hitov zahrajú Victoria Linnen a pianista Peter Zbranek. Znieť budú aj české a svetové popové a rock & rollové hity v podarí kapely Kyklop band.

Nitrianske hody a dožinky

12. a 13. augusta, pešia zóna a námestie

V auguste sa môže tešiť aj na tradičné Nitrianske hody a dožinky. Jeho súčasťou bude jarmok plný ľudovo-umeleckých remeselníkov. Remeselníci budú situovaní na pešej zóne, atrakcie a kolotoče na Svätoplukovom námestí. Na Svätoplukovom námestí sa bude odohrávať aj popoludňajší kultúrny program. V nedeľu večer prejde cez pešiu zónu slávnostný hodovo-dožinkový sprievod. Ten na námestí odovzdá dožinkový veniec. Hudobné vystúpenia budú dotvárať kulisu predajných stánkov až do zotmenia.

Pavol Hammel na Nitrianskom hrade

16. augusta o 18.00 na Nitrianskom hrade

Pavol Hammel sa opäť vracia na obľúbené koncerty po kaštieľoch, hradoch a zámkoch. Zahrá aj na Nitrianskom hrade. Sprevádzať ho bude overená dvojica: klavírista Peter Preložník a gitarista Juraj Burian. Slovenská spevácka a gitarová legenda odohrá svoje veľké hity vo fascinujúcich priestoroch slovenskej histórie.

Chrenovské stánky

18. a 19. augusta pri Kine Lipa na sídlisku Chrenová

V piatok 18. a v sobotu 19. augusta sa uskutoční podujatie Chrenovské slávnosti 2023, ktorého súčasťou bude jarmok určený pre ľudovo-umeleckých remeselníkov a predajcov občerstvenia. Podujatie sa uskutoční pri Kine Lipa na sídlisku Chrenová. Súčasťou bude bohatý kultúrny program.

Klokočinský jarmok

26. a 27. augusta, Klokočina

Aj tento rok sa môžeme tešiť na tradičný Klokočinský jarmok na najväčšom nitrianskom sídlisku. Na tomto jarmoku môžu svoj tovar predávať predajcovia rozličného tovaru, ľudovo-umeleckí remeselníci aj predajcovia občerstvenia. Jarmok bude spojený s kultúrnym programom, kolotočmi a lunaparkom a početnými stánkami s občerstvením.

BONNIE TYLER & CHRIS NORMAN

27. augusta od 17.00 na Amfiteátri v Nitre

Amfiteáter pod Zoborom bude hostiť v auguste dve spevácke legendy. Do Nitry prídu Bonnie Tyler a Chris Norman. Obaja speváci majú nezameniteľný chrapľavý hlas a na konte mnoho úspešných hitov.

Prehľad podujatí pokračuje na druhej strane!

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM