Lucia Lauková Správy

TOP 10 najčítanejších článkov: Týmto žila Nitra v roku 2017

Lúčime sa s rokom 2017. Osviežte si spolu s nami pamäť a zaspomínajte si na udalosti z mesta pod Zoborom, ktoré boli najčítanejšie.

Ilustračný obrázok k článku TOP 10 najčítanejších článkov: Týmto žila Nitra v roku 2017
Zdroj: Dnes24.sk

Tragédia na stavenisku JLR v Nitre

Výstavbu automobilky Jaguar Land Rover v Nitre poznačila obrovská tragédia, pri ktorej vyhasol jeden mladý ľudský život. K nešťastnej udalosti došlo v pondelok 20. marca. Záchranári boli na miesto privolaní krátko po 17.00 hodine. „22-ročný muž utrpel mnohopočetné zranenia tela, tzv polytraumu,“ informoval nás, v tom čase, Boris Chmel, hovorca záchranárov.

Čítajte tu: Obrovská tragédia na stavenisku Jaguaru v Nitre: O život prišiel muž (†22)

Nehoda na kruhovom objazde v Nitre

„V stredu 8.3.2017 asi o 17.40 hod. došlo v Nitre na kruhovej križovatke pod Zoborom k dopravnej nehode,“ informovala nás policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. Ako k nehode pravdepodobne došlo uviedla policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. „26-ročná vodička vozidla Subaru, jazdiaca v smere od Topoľčian po ceste R1A, pravdepodobne nedala prednosť po kruhovej križovatke jazdiacej vodičke (38 r.) vozidla Volvo, ktorá išla spod Zobora smerom na Mostnú,“ opísala ešte v marci skutok hovorkyňa KR PZ v Nitre, Renáta Čuháková.

Čítajte tu: VIDEO: Nehoda na kruhovom objazde v Nitre, auto sa prevrátilo na strechu

VIDEO, z ktorého mrazí!

Koncom februára sa na internete objavilo zimomriavky prinášajúce video natočené o pohorí Tríbeč. Vidieť na ňom môžeme naozaj strašidelné zábery doprevádzané tajomnou hudbou. Jeho autorom je František Gerši z Nitry, ktorého k vytvoreniu videa motivovala práve kniha Trhlina od Jozefa Kariku. „Video vzniklo ako taký postranný nápad, „úlet“, po prečítaní knihy Trhlina od autora Jozefa Kariku. Keďže miesta, ktoré sú v knihe osobne poznám, tak som sa rozhodol urobiť krátke video a ukázať tak čitateľom miesta, ktoré sú opísané v knihe,“ vyjadril sa Gerši.

Čítajte tu: VIDEO, z ktorého mrazí: Unikátny pohľad na slovenský bermudský trojuholník

Prepadnutý strop v nákupnom centre

Nákupno-zábavné centrum Mlyny v Nitre začalo pracovný týždeň nepríjemnou udalosťou. V predajni mobilného operátora Orange, na spodnom podlaží sa v pondelok 6. februára, prepadol strop. K udalosti došlo okolo 17:30 večer.

Čítajte tu: V predajni nákupného strediska v Nitre sa prepadol strop: Na mieste je statik

Despacito v podaní nitrianskej študentky

Do chytľavej melódie hitu Despacilo napísala Nikola Kasselová text na maturitnú tému Alžbetínske divadlo. K šíreniu videa výrazne prispel učiteľ z konzervatória. Video už má vyše 160-tisíc pozretí.

Čítajte tu: Nitrianska študentka valcuje internet: Jej verzia Despacito je hitom, VIDEO

Nábor pracovníkov pre Jaguar

Počas náboru, ktorý odštartoval v pondelok 2. októbra, má automobilka Jaguar Land Rover v Nitre prijať 1000 nových zamestnancov. Viac ako 800 pozícií bude pre výrobných pracovníkov. Ako uvádza Jozef Plško manažér pre podnikové záležitosti Jaguaru, noví zamestnanci sa pridajú k viac ako 500 zamestnancom, ktorí už aktuálne pôsobia v spoločnosti Jaguar Land Rover Slovakia priamo v priestoroch závodu v Nitre, alebo sú na školení vo Veľkej Británii.

Čítajte tu: Jaguar Land Rover v Nitre začal nábor zamestnancov: Príjme tisíc nových ľudí

Dráma na Klokočine

Incident sa odohral v utorok 18. júla vo večerných hodinách na nitrianskom sídlisku Klokočina. 31-ročný muž podľa polície najskôr na Belovej ulici pod hrozbou násilia vymáhal od 51-ročnej ženy telefónne číslo na jej známeho. "S nožom na krku mu žena v obave o svoj život telefónne číslo vydala. Po incidente jej dokonca páchateľ zobral aj mobilný telefón,“ uviedla vtedy policajná hovorkyňa KR PZ v Nitre, Renáta Čuháková.

Podľa polície dráma ďalej pokračovala v blízkosti benzínového čerpadla na Novomestského ulici, kde si podozrivý muž a jeho obeť po telefonáte dohodli stretnutie. "31-ročný muž po hádke porezal poškodeného na tvári a bodol ho do chrbta. Prikázal mu vyzliecť sa donaha a z miesta odišiel so šatami aj topánkami poškodeného,“ povedala ešte v júli, krajská policajná hovorkyňa, Renáta Čuháková.

Čítajte tu: Dráma na nitrianskom sídlisku Klokočina: Muž skončil nahý s nožom v chrbte

Nová lanovka na Zobor

Začiatkom roka 2017 sme vás informovali o hotovej štúdii novej lanovky na Zobor. Cena realizácie projektu novej kabínkovej lanovky vrátane prevádzkových súborov a stavebných objektov je podľa štúdie 7 988 750 eur. Projekt bude musieť ešte prejsť aj posudzovaním vplyvov činnosti na ŽP. Najdôležitejšou úlohou bude nájsť vhodného investora. Martin Štofko sa vyjadril, že Biskupstvo financovať z vlastných prostriedkov tento projekt nebude.

Čítajte tu: FOTO: Projekt novej lanovky je hotový, na Zobor vás vyvezie za necelých 5 minút

Dvojmesačná uzávierka cesty

Dvojmesačnú uzávierku križovatky Nitra – Sever na rýchlostnej ceste R1A v Nitre si vyžiadali stavebné postupy v súvislosti s výstavbou strategického parku Jaguar Land Rover v Nitre. Uzávierka trvala od 15. septembra do 15. novembra a vodičom narobila nemalé starosti.

Čítajte tu: Vodiči pozor! TÁTO križovatka v Nitre bude 2 mesiace úplne uzavretá

Kaderník spod Zobora majstrom sveta i Európy

Má exotické meno, žije v našom meste, ale najmä, má zlaté ruky. Hovoríme o kaderníkovi Seanovi Kasumovičovi, ktorý je niekoľkonásobným majstrom sveta i Európy. Medzi jeho klientmi sú aj známe mená. So svojím nesporným talentom sa mu darí preraziť aj vo svete. Dôkazom je nespočet cien a víťazstiev zo svetových súťaží. V rozhovore sme boli zvedaví, ako sa k týmto úspechom dopracoval a čím nás ešte prekvapí.

Čítajte tu: Neskutočný talent pod Zoborom: Len 29-ročný kaderník je majstrom sveta i Európy

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM