Rastislav Búgel Šport

Tomi Kid zavíta do Nitry: Náš najúspešnejší profiboxer to rozbalí pred žiakmi ZŠ

Aj školy pôjdu do rukavíc, Tomi Kid tour totiž pokračuje aj v tomto roku. Jednou zo zoznamu, kde sa predvedie tento šoumen, ale aj vynikajúci športovec, bude základná škola v Nitre.

Ilustračný obrázok k článku Tomi Kid zavíta do Nitry: Náš najúspešnejší profiboxer to rozbalí pred žiakmi ZŠ
Zdroj: Dnes24.sk

Minuloročný projekt na propagáciu boxu „Slovensko do rukavíc“ pod taktovkou najúspešnejšieho slovenského profesionálneho pästiara Tomáša „Kida“ Kovácsa bude pokračovať aj v tomto kalendárnom roku. Neuskutoční sa však už v nákupných centrách, ale na základných školách.

Kde sa Tomi ukáže?

Dejiskom jednej z akcií bude po letných prázdninách aj ZŠ Fatranská v Nitre. Športovo-výchovný program pre žiakov základných škôl, ktorý pozostáva z ukážok cvikov a boxu, motivácii detí k športu, aktivite a zdravého životnému štýlu, sa uskutoční aj na ďalších ZŠ po celom Slovensku.

Ako nám prezradil Tomi Kid, je jeho veľkou snahou pozdvihnúť box na Slovensku a dosiahnuť to, aby verejnosť vnímala a poznala tento šport. Podľa neho máme obrovské množstvo skvelých športovcov a nádherné výsledky, ktoré si zaslúžia svoju pozornosť a ocenenie. „V minulom roku sa nám podarilo navštíviť sedem miest, kde sme predstavili verejnosti box na 24 hodinových maratónoch tak trochu netradičnou formou. Chceli sme ukázať ľuďom, že box nie je len bitka. Verím, že sa nám to podarilo a veľmi rád na tie momenty spomínam,“ uviedol športovec.

Motivácia pre mládež

V tomto snažení chce slovenský boxer spoločne so svojim tímom pokračovať. Avšak Slovensko do rukavíc tento rok nemá byť projektom prioritne len o boxe ale hlavne o mládeži a športovej motivácii.

„Vnímam to, že ja, alebo ktorýkoľvek vrcholový športovec, máme tú možnosť prezentovať zdravé návyky a môžeme byť veľkou motiváciou pre mnohých mladých. Či už sa jedná o box alebo akúkoľvek inú pohybovú aktivitu. Ja športom žijem, ovplyvnil celý môj život a viem, že je pre mládež veľmi dôležitou súčasťou. Máme skúsenosti, ktoré môžeme odovzdávať ďalším generáciám. Vnímam to, ako možno malý, ale veľmi dôležitý krok, ktorý môžem pre šport na Slovensku urobiť," dodal Tomi.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM