Lucia Lauková Správy Samospráva

Tohtoročné investičné zámery radnice: Plánuje dostavbu kúpaliska i cyklotrasy

Mesto Nitra hospodárilo v minulom roku so ziskom vyšším ako 4,2 milióna eur. Medziročne sa zisk mesta takmer zdvojnásobil.

Ilustračný obrázok k článku Tohtoročné investičné zámery radnice: Plánuje dostavbu kúpaliska i cyklotrasy
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto investovalo vlani najmä do opráv základných a materských škôl, do dostavby azylového domu a do opráv ciest a chodníkov.

Moderné mesto a cyklistika

„Vlani boli schválené koncepčné a strategické dokumenty, najmä Koncept Smart City – Inteligentné a moderné mesto, program hospodárskeho a sociálneho rozvoja mesta Nitry do roku 2023, koncepcia cyklistickej dopravy v meste Nitra, stratégiu riešenia problematiky ľudí bez domova v meste Nitra do roku 2019 a aktualizácia II. Komunitného plánu sociálnych služieb v meste Nitra do roku 2018,“ informoval Andrej Jančovič z nitrianskeho mestského úradu.

Investičné zámery na rok 2017

Tohtoročné investičné zámery mesta nadväzujú na minuloročné aktivity. V marci tohto roka poslanci mestského zastupiteľstva podporili návrh k dobudovaniu cyklistickej infraštruktúry v Nitre na cyklodopravné účely. Poslanci schválili zapojenie mesta v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) k doplneniu cyklotrás v piatich nových úsekoch. Cyklotrasy budú doplnené na úsekoch cyklolávka cez rieku Nitra – Wilsonovo nábrežie – Nábrežie mládeže pri SPU Nitra, cyklotrasa Chrenová Tr. A. Hlinku – Dlhá ulica, cyklotrasa Wilsonovo nábrežie – Univerzitný most – Mostná ul. – Mestský park na Sihoti, cyklotrasa Klokočina – Borina – Hollého ul. – autobusová stanica Nitra a cyklistický chodník Nitra – Vráble.

Viac miest v materských školách

Zastupiteľstvo tiež potvrdilo v rámci IROP podporu k získaniu nenávratného finančného prostriedku k zvýšeniu miest v materských školách (MŠ) v Nitre, konkrétne v MŠ na Hôrke o 44 miest a v bývalých kasárňach na Zobore o 145 miest. Celkovo vznikne šesť nových tried.

Dostavba kúpaliska

Medzi ďalšie tohtoročné plánované investície patrí dostavba kúpaliska s celoročným využitím s predpokladaným ukončením v roku 2018 a začiatkom prác po letnej sezóne, modernizácia futbalového štadióna FC Nitra, ktorá by sa mala začať po procese verejných obstarávaní, rekonštrukcia bytového domu na Hlbokej, kde vznikne 35 nájomných bytov, pribudne aj oplotenie nového cintorína na Chrenovej – Selenec, informoval Jančovič. Mesto plánuje pokračovať aj v opravách ciest a chodníkov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM