Lucia Lauková Kultúra

TIPY na voľné dni pod Zoborom: Nitru čakajú podujatia s halloweenskou tématikou

Chystáte sa cez víkend vyraziť do mesta? Pripravili sme pre vás tradičný prehľad podujatí na nastávajúce voľné dni v Nitre.

Ilustračný obrázok k článku TIPY na voľné dni pod Zoborom: Nitru čakajú podujatia s halloweenskou tématikou
Zdroj: TASR

Spomienky na Karola Duchoňa

26. októbra o 20.30 h, Music A Cafe

V Nitre budú znieť najkomerčnejšie hity Karola Duchoňa, ale aj skutočné, možno menej známe skvosty. Vstupné 8 eur, lístky je potrebné zakúpiť vopred v kaviarni.

Októbrová cyklojazda

26. októbra začiatok o 18.30 h, Svätoplukovo námestie

Nitrianski cyklisti nevynechajú tradičnú cyklojazdu ani v októbri. V piatok večer vyrazia do ulíc mesta zo Svätoplukovho námestia.

Piatok tekvicového

Kupeckú ulicu zaplaví jesenná nálada. Z tekvíc sa budú vyrezávať rôzne kreácie, ale aj variť polievka. Nebudú chýbať workshopy, koncert i ochutnávka gurmánskych špecialít.

Tekvica Fest

26. októbra o 17.00 h, Botanická záhrada pri SPU

Tekvicové podujatie si pripravila pre rodiny s deťmi aj Botanická záhrada pri SPU v Nitre. Tento rok bude súčasťou Tekvica Festu lampášikový pochod večernou botanickou záhradou, ktorý zvýrazní atmosféru večera.

Koncert Kristan Band

26. októbra o 20.00 h, Trafačka

V piatok večer budete môcť stráviť aj na koncerte Kristíny Prableskovej s kapelou. Vstupné na podujatie je 2 eurá.

FC Nitra – MŠK Žilina

27. októbra o 17.00 Štadión FC Nitra

V sobotu čaká futbalistov Nitry zápas na domácej pôde. Pod Zobor pricestujú hráči z MŠK Žilina. Zápas štartuje o 17.00 hodine.

Jesenné zoborské šantenie

27. októbra o 10.00 h, Artin

O zábavu sa postarajú Crazy Chichi & Friends a jesenné tvorivé dielne, v ktorých sa budú vyrábať jesenné ozdoby a darčeky z rôznych druhov papiera, plastu, textilu. Vstup voľný.

Tekvicové hody

27. októbra od 15.00 do 18.00 h, OC Centro

Ochutnávka koláčikov z tekvice, po ochutnávke si môžete zobrať recept so sebou.Tekvicová tvorivá dielňa a lov tekvíc z vody – zábavné stanovište s vílou jesene, ktoré preverí zručnosť veľkých i malých. Veľký bazénik s vodou, dve udice, vedierka a 20 plávajúcich tekvičiek s uškom + sladká odmena.

Beh Neporazených

27. októbra od 10.00 do 16.00 h, Mestský park Sihoť

V sobotu sa bude v parku na Sihoti konať prvý ročník charitatívneho behu. Trasa behu bude cez asfaltový povrch bez prevýšenia. Štartovné je na detský beh 1 euro, na 5 a 10 km beh je poplatok 10 eur. Výťažok zo štartovného bude venovaný pod dohľadom OZ Porážka.sk 3 rodinám, ktoré majú pacienta po náhlej cievnej mozgovej príhode. Prihlášku a viac info nájdete TU!

Otvorenie Mestského ovocného sadu

28. októbra o 13.00 h, vstup cez Výstavisko Agrokomplexu, bránou B3 z Akademickej u­lice

Pri slávnostnom otvorení nasadia do mestského sadu symbolicky sto jabloní a dve oskoruše. Otvorenie sa začne o 13.00 hodine a prvých sto návštevníkov dostane spomienkové predmety s motívom ovocného sadu, s poradovým číslom výsadby stromu. Celkovo má byť podľa radnice, vysadených vyše 950 ovocných drevín.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM