Správy

TIPY na víkend: Tešiť sa môžete na ochutnávky vín, koncerty aj ZRAZ veteránov

Víkend bude plný zaujímavých kultúrnych a športových akcií. Nitra bude žiť hokejom, ale konať sa budú aj koncerty či ochutnávky vín.

Ilustračný obrázok k článku TIPY na víkend: Tešiť sa môžete na ochutnávky vín, koncerty aj ZRAZ veteránov
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Veľtrhy Gardenia a Nábytok a bývanie

Od 27. do 1. mája, výstavisko Agrokomplex

Na výstavisku Agrokomplex prebieha 30. ročník medzinárodného veľtrhu nábytku. Súbežne s výstavou nábytku sa koná aj záhradkárska výstava Gardenia. Výstavy potrvajú do nedele 1. mája. Na výstavnej ploche 39 500 štvorcových metrov sa predstavujú okrem slovenských aj vystavovatelia z Českej republiky, Maďarska, Poľska, Rakúska, USA a zo Srbska. V sobotu je výstavisko otvorené od 9.30 do 18.00, v nedeľu do 17.30. Vstupné je 7 eur, po zľave 4 eurá.

Zraz veteránov

sobota, 30. apríla, Mojmírovce – Nitriansky hrad

V sobotu 30. apríla sa bude konať 30. ročník podujatia Nitriansky zraz historických vozidiel. Zraz sa začne v sobotu ráno o 8.00 hodine v Mojmírovciach na Námestí sv. Ladislava. Odtiaľ sa veterány presunú na Nitriansky hrad. O 15.00 sa účastníci zrazu vrátia do Mojmíroviec.

Bazár oblečenia: Sedemdesiat sukieň mala vol.12

sobota, 30. apríla od 10.00 do 15.00, v Sekáči na pešej zóne

Chcete si obohatiť svoj šatník o nové kúsky z druhej ruky za priateľské ceny? V sobotu sa bude konať obľúbený bazár oblečenia na pešej zóne.

Charitatívny majáles Krojovaná Nitra

sobota, 30. apríla od 16.00, pred Starým biskupským hostincom

Súčasťou podujatia bude aj stavanie Mája. Do tanca bude hrať hudobná skupina PROMIS. Vstupné je dobrovoľné. Výťažok bude použitý na pomoc odídencom z Ukrajiny žijúcich v Nitre. Oblečení v kroji budú odmenení darčekom.

Čistenie Rolfesovej bane

sobota, 30. apríla od 10.00

Brigádu organizujú aktivisti zo združenia Čistá Nitra. Zraz bude o 10.00 hod na detskom ihrisku, ktoré sa nachádza pred baňou. Čistiť sa budú aj trávnaté plochy medzi blízkymi domami na Párovciach.

Verejná ochutnávka vín Gustus juvenilis 2022

sobota, 30. apríla od 17.00 do 22.00, Synagóga

V sobotu sa bude konať oceňovanie víťazov súťaže a následná verejná degustácia dvoch stoviek vzoriek súťažných vín. Budete mať možnosť ochutnať 241 vzoriek vína od 46 vinárstiev z Nitrianskej, Malokarpatskej a Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti. Usporiadateľmi sú Chateau Malanta, Nitrianska organizácia cestovného ruchu a mesto Nitra. Vstupné 10 eur. V cene je aj degustačný pohár a katalóg v cene.

Podzoborská výstava vín s degustáciou

sobota, 30. apríla od 17.00 v Kultúrnom dome Nitrianske Hrnčiarovce

Podujatie organizuje už tradične Vinársky spolok svätého Juraja v Nitrianskych Hrnčiarovciach. Podzoborská ochutnávka vín bude festivalom mnohých chutí, pripravené sú gastronomické špeciality a atmosféru pohody a dobrej zábavy vyčaria DJ aj harmonika. Degustačný pohár s vínnou kartou stojí 9 eur.

A čo ponúkne nedeľa? Ďalšie TIPY nájdete na druhej strane!

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM