Rôzne

TIPY na prvý prázdninový víkend: Užijeme si akcie pre deti, STANOVAČKU aj guláš

Prvý víkend letných prázdnin ponúka množstvo lákadiel. Väčšina z nich nás čaká už v sobotu. Na čo všetko sa môžeme tešiť?

Ilustračný obrázok k článku TIPY na prvý prázdninový víkend: Užijeme si akcie pre deti, STANOVAČKU aj guláš
Zdroj: TASR/Milan Kapusta , Unsplash.com

90. výročie futbalového klubu

Sobota 1. júl od 9.00 – Ihrisko TJ Slovan Chrenová

90. výročie futbalového klubu oslávia aj turnajom v malom futbale. Chýbať nebudú atrakcie pre najmenších a občerstvenie (držková polievka, divinový guláš, hranolky, hot-dog a klobása). Na záver podujatia vystúpi kapela BHBT.

Vitaj leto! Stanovačka v SPM

Sobota 1. júl od 9.30 – SPM v Nitre

„Od rána 9.30 h bude múzeum otvorené a plne prístupné pre program, ktorý si sami vytvoríte. Či už sa rozhodnete pre športové hry s deťmi alebo len tak piknikovať na deke,“ informuje Slovenské poľnohospodárske múzeum. K dispozícii budú aj jazdy vlakom Nitrianskej poľnej železnice, Swap kníh s Antikvariátom Zrkadlo a ohnisko a malý gril.

O 19.00 sa zatvoria brány múzea a začne Stanovačka v SPM. Pripravené bude opekanie, pozorovanie hviezd, rozprávka na dobrú noc a podobne. Na stanovačku je potrebné sa vopred prihlásiť. Stanové miesto je spoplatnené sumou 5 eur.

Bazár oblečenia

Sobota 1. júl od 10.00 – V Sekáči na Kupeckej 11

„Sedemdesiat sukieň mala a predsa…a predsa si kúpi ďalšiu na našom bazári oblečenia. Príď si obohatiť svoj šatník o štýlové kúsky z druhej ruky za priateľské ceny. Spoločne dávame veciam druhú šancu!“ lákajú organizátori.

Cyklobus Nitra – Bojná – Duchonka a späť

Sobota 1. júl o 10.00 – parkovisko za Autobusovou stanicou Nitra (za bufetom Pelikán)

Máme tip aj pre milovníkov cyklistiky. Od 17. júna premáva každú sobotu cyklobus na trase Nitra – Bojná – Duchonka a späť. „Na miesto je nutné prísť minimálne 20 minút vopred z dôvodu bezpečného upevnenia bicyklov. Zastávky na vystúpenie a nastúpenie sú v obci Bojná (ZŠ – centrum) a následne v rekreačnej oblasti Duchonka (hrádza). Odchod späť je o 17.30 z Duchonky a 18.30 z Bojnej. Predpokladaný príchod do Nitry je 19.45 h,“ informujú organizátori.

KLOKA – LOKA ´23

Sobota 1. júl od 14.00 – Areál komunitného centra na Nedbalovej 17

„Oslávte spolu s nami začiatok prázdnin na KLOKA – LOKA ´23 komunitnej akcii uprostred sídliska,“ lákajú organizátori. Všetko odštartuje v sobotu 1. júla o 14.00 hodine v areáli komunitného centra na Nedbalovej 17 (Klokočina). „Privíta vás hudobný program, divadlo pre menších aj väčších, autorské rozprávkové čítanie, tvorivé dielne, maľovanie na tvár, športové aktivity, infostánok činnosti Združenia STORM a mnoho iného,“ láka združenie

Tešiť sa môžeme na autorské čítanie Lesných hrdinov – O tých, ktorých nemá nik rád. Pripravené bude aj nevaDIvadlo s predstavením SMRADI. O dobrú náladu sa postará DJ Tom Vachut a priamo na mieste prebehne aj workshop upcyklovania starého oblečenia. Vstup na podujatie je dobrovoľný.

Ďalšie víkendové podujatia nájdete na druhej strane!

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM