Tlačové správy

Tip na knihu: Román z prostredia bohatých žralokov a Wall Street vás dostane

Todd Kent je notorický sukničkár a začínajúci mladý bankár. Má príležitosť, ktorá sa objaví raz za život. Osloví ho svojrázny majiteľ miliónovej zoznamovacej aplikácie Hook, jednej z najhorúcejších položiek v Silicon Valley, aby mu spoločnosť pomohol uviesť na akciový trh.

Ilustračný obrázok k článku Tip na knihu: Román z prostredia bohatých žralokov a Wall Street vás dostane
Zdroj: Bux.sk

Todd narýchlo zloží tím, v ktorom sa prelínajú osudy najnepravdepo­dobnejších spojencov na ceste za životným úspechom.

„Silicon Valley a Wall Street sú živým dôkazom toho, že viac peňazí = viac problémov,“ napísal Cosmopolitan o novej knihe Žraloci od Michelle Millerovej. Neúprosný svet amerického bankovníctva pozná z vlastnej skúsenosti. Pracovala v J. P. Morganovej banke a ako konzultantka v Palo Alto, v New Yorku a Európe. Vo svojom románe Žraloci tvrdí, že bankári chcú iba tri veci: Zbohatnúť. Užiť si. Získať ešte viac a viac.

Dokazuje to aj hlavný hrdina knihy Todd – vo svete finančných žralokov nič nie je zadarmo a prístup do sféry superbohatých si neraz vyžaduje veľa obety. Nekompromisný tlak peňazí sa z pracovne presúva do spálne a do svedomia. Kto podľahne a kto vydrží?

Žraloci sú výstižným pohľadom do života nastupujúcej generácie, ktorá vo svojich rukách drží technologickú aj finančnú moc budúcnosti. Je to neodolateľný príbeh o narcistických charakteroch, o ktorých čítame, ktoré vládnu na Wall Street a Silicon Valley a ovplyvňujú nás snami o bohatstve a sláve.

„Vtipné, pravdivé, súcitné a nechutné pozorovanie sveta financií a hi-tech… úžasné čítanie.“
The Times

Zdroj: Bux.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM