Tlačové správy

Tip do divadla: Predstavenie Alica je výsledkom nadania mladých Nitranov

Súkromná základná umelecká škola Ars studio si v tento školský rok pripomína 20. výročie svojho založenia. Pri tejto príležitosti má v úmysle ponúknuť širokej verejnosti niekoľko zaujímavých podujatí. Jedným z najväčších je autorské hudobno-tanečno-divadelné predstavenie Alica.

Ilustračný obrázok k článku Tip do divadla: Predstavenie Alica je výsledkom nadania mladých Nitranov
Zdroj: Dnes24.sk

To pripravili pedagógovia a žiaci piatich umeleckých štúdií – výtvarného, hudobného, divadelného, tanečného a štúdia audiovizuálnej a multimediálnej tvorby. Práve týmto predstavením by škola rada odmenila všetkých, ktorí podporujú myšlienku umeleckého vzdelávania detí, mládeže i dospelých, vďaka ktorým môže Ars studio fungovať.

O PROJEKTE ALICA

Dievča Alica žije v rozprávkovom, priam ideálnom svete, kde je všetkého dostatok a k životu úplne stačí jedlo a hry. Avšak časom sa jej do života vkradne nuda, ktorá je dôsledkom rutiny stále sa opakujúcich udalostí. Prichádza na to, že jej niečo chýba, no nevie presne pomenovať čo to je. Preto sa rozhodne urobiť zmenu a za pomoci tajomného kúzelníka sa prenáša do iného sveta. Alica sa ocitá v inom svete, v súčasnosti. Cíti sa stratená a sama. Postupne však tento pocit stráca, pretože stretáva nových ľudí. Deti, ktoré postupne spoznáva, jej ukazujú svet umenia vo všetkých jeho zložkách. Alica postupne nadväzuje nové priateľstvá, získava nové zážitky. Stáva sa z nej zrelšia, vyrovnanejšia osobnosť. Na záver predstavenia sa opäť v príbehu ocitá kúzelník, ktorý Alicu postaví pred vážne rozhodnutie. Zostať, alebo sa vrátiť späť do sveta rozprávok. Alica zatvára oči…

Čaká vás netradičné autorské poňatie témy Alica v krajine zázrakov – originálny scenár, živá hudba a spevácky zbor, videoprojekcie, tanečné choreografie, nápaditá scéna a kostýmy, v dĺžke vhodnej pre detského diváka.

Predstavenie si môžete pozrieť 20.2.2015 o 18­.00 v Starom divadle Karola Spišáka. Info o lístkoch na t.č. 0903 220 085 , alebo osobne v SZUŠ Ars studio, Škultétyho 1.

Udalosť na Fb: https://www.facebook.com/…86774807410/?…

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM