Lucia Lauková Rôzne Rôzne

Tím okolo nitrianskeho lietajúceho auta sa opäť pripomína: Do svojich radov získal inžiniera Alana Roacha

Nová posila do tímu nie je žiadnym nováčikom, pracoval už pre také mená ako McLaren či Land Rover. Alan Roach teraz nastupuje na pozíciu vedúceho inžiniera pre interiérové systémy, bezpečnosť a vehicle packaging.

Ilustračný obrázok k článku Tím okolo nitrianskeho lietajúceho auta sa opäť pripomína: Do svojich radov získal inžiniera Alana Roacha
Zdroj: Dnes24.sk

Ako uvádza tím AeroMobilu na svojej oficiálnej stránke, príchod Alana Roacha predstavuje ďalšie výrazné rozšírenie tímu AeroMobil. „Alan prináša ďalšie odborné skúsenosti a schopnosti najmä z automobilovej oblasti. Vďaka Alanovým vedomostiam zo sféry automobilovej výroby a produktového dizajnu a vývoja, získa súčasný tím inžinierov kreatívne orientovaný pohľad s 22-ročnou skúsenosťou v priemysle,“ informuje tím AeroMobilu na svojom webe.

Tím má takmer 40 ľudí

Len tento rok sa tím AeroMobilu rozrástol na takmer 40 ľudí, pričom sa posilnili predovšetkým technické a inžinierske pozície. K tejto skutočnosti sa vyjadril aj Spoluzakladateľ a CEO spoločnosti AeroMobil, Juraj Vaculík „Náš tím sa rozširuje tento rok výraznou rýchlosťou. Je dôkazom, že AeroMobil rastie ako priemyselná firma, ktorej cieľom je stať sa svetovým výrobcom vozidiel. Verím, že Alanov príspevok k riešeniu vzťahov komponentov vozidla a posádky bude kľúčovým pre dosiahnutie tohto cieľa,“uviedol Juraj Vaculík.

Kto je Alan Roach

Ako uvádza tím AeroMobilu, Alan Roach je absolventom Leeds University v odbore Mechanical Engineering. Pracoval ako inžinier pre Land Rover v rokoch 1993 až 2000 a potom pre McLaren od 2000 do 2007. Veľa skúseností získal aj v Think Global AS (výrobca elektrických vozidiel v Nórsku) a Aker Solutions AS (dodávateľ ťažobných systémov pre ropný a plynárenský priemysel).

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM