Tlačové správy

THERMO|SOLAR sa predstavil na výstave IFH INTHERM Norimberg

THERMO|SOLAR sa úspešne prezentovala na jednej z najväčších nemeckých výstav v oblasti vykurovania a obnoviteľných zdrojov - IFH INTHERM Norimberg 2014, v dňoch 8.-11.4.2014.

Ilustračný obrázok k článku THERMO|SOLAR sa predstavil na výstave IFH INTHERM Norimberg
Zdroj: Dnes24.sk

Odborná i laická verejnosť prejavila veľký záujem o celý výrobný program THERMO|SOLARU, ale zvlášť zabodovala kombinácia tepelných čerpadiel a slnečných kolektorov DUO Systém, ktorá je na nemeckom trhu dotovaná. Informoval o tom technický riaditeľ firmy Alfréd Gottas.

,,Okrem DUO Systému sme zaujali aj Komplet systémom pre rodinné domy s malým zemným kolektorom. Veľký záujem vzbudila aj naša novinka- kompletný sortiment tepelných čerpadiel pre domy, administratívne budovy a priemysel s výkonom od 5 do 90 kW. Tie ponúkame v prevedení vzduch-voda, voda-voda, zem-voda a aj špeciálne riešenia pre priemyselné priestory (až do 140 kW), ktoré sú vyrábané v spolupráci so slovenským výrobcom. Na rozdiel od výstav v SR, táto oblasť v Nemecku nie je postihnutá krízou a výstavy sa zúčastnili tisíce návštevníkov, predovšetkým inštalatérov a odborníkov z branže z Nemecka, Rakúska, Švajčiarska a iných krajín Európy,“ povedal A. Gottas.

Doplnil, že veľtrh IFH INTHERM Norimberg sa uskutočňuje od roku 1976 a prináša to najlepšie z branže v nemecky hovoriacej časti Európy. Tohto ročníka sa zúčastnilo viac ako 700 vystavovateľov a takmer 50 000 návštev­níkov, predovšetkým odborníkov z praxe.

Nemecko je celosvetovým lídrom v obnoviteľných zdrojoch energie a nemecký trh je pre THERMO|SOLAR najdôležitejší, lebo tam tradične umiestňuje cca tretinu produkcie a zaujíma na ňom popredné postavenia v rebríčkoch namontovaných slnečných kolektorov (cca 6.-8.miesto). Vykurovací systém Duo–Plus je predvlaňajšou svetovou novinkou a pozostáva zo 6 ks vákuových kolektorov TS 400, tepelného čerpadla s výkonom 2 kW alebo 3 kW, dvoch akumulátorov tepla a malého zemného kolektora špirálového typu v tvare koša. Tento systém je vhodný hlavne pre vykurovanie energeticky úsporných domov a značný záujem o neho je predovšetkým na nemeckom a švajčiarskom trhu. Systém získal predvlani zvláštnu dotáciu 5300 EUR, na každý inštalovaný kus, od nemeckého Spolkového úradu pre hospodárstvo a kontrolu vývozu BAFA. Pri Duo-Systéme ide o mimoriadne úspešné spojenie práce plochých vákuových kolektorov typu TS 400 s malým tepelným čerpadlom, ktoré v optimálnych podmienkach dokáže celoročne zabezpečiť dom teplom. V minulom roku sa začal Duo-Systém predávať aj na Slovensku a v ČR.

Ďalšie informácie sú na www.thermosolar.sk , alebo na : tel.: +421–45–601 6080

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM