Monika Földešiová Rôzne

Tenisti dlhujú mestu tisíce

Členovia tenisových klubov v Nitre budú musieť za kurty platiť tak ako bežní rekreační športovci. Dôvodom sú vysoké dlhy klubov za prenájom športovísk v Tenisovom areáli na Ďumbierskej ulici. Mestu došla trpezlivosť a od dnešného dňa si musia športov

„Mesto Nitra s poľutovaním konštatuje, že bolo nútené pristúpiť k takémuto riešeniu z dôvodu dlhodobého neuhrádzania poplatkov za užívanie tenisových kurtov, nakoľko od januára 2011 do tohto času nebola uhradená žiadna platba za prenájom kurtov a športovísk žiadnym tenisovým klubom pôsobiacim v Tenisovom areáli na Ďumbierskej ulici,“ uvádza sa v oficiálnom stanovisku mesta.
Tenisový areál v súčasnosti obhospodaruje Správa športových a rekreačných zariadení mesta Nitry. Jej riaditeľ Miloš Dovičovič potvrdil, že športovci dlhujú mestu za prenájom kurtov v hodnote desiatok tisíc eur. „Vyše pol roka využívali kurty zadarmo. Tréningové hodiny sa evidovali, ale faktúry zostali neuhradené. Takto to ďalej nešlo. Preto bude správca tenisového areálu poskytovať a sprístupňovať tenisové kurty a športoviská výlučne za platbu v hotovosti pre rekreačných športovcov aj členov klubu. Ak by TK Nitra riadne za faktúry platil, k takémuto kroku by nedošlo,“ uviedol Dovičovič. Ako pokračoval, v prípade, že športový klub svoje dlhy uhradí, bude s ním mesto o ďalších podmienkach využívania tenisových kurtov rokovať.

TASR Foto: Nitra24

kurty
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM