Lucia Lauková Správy

Témy týždňa v kocke: Tieto správy z Nitry vás zaujali najviac

Prinášame vám spravodajský prehľad uplynulého týždňa. Na tieto témy ste klikali najviac.

Ilustračný obrázok k článku Témy týždňa v kocke: Tieto správy z Nitry vás zaujali najviac
Zdroj: TASR/Dnes24.sk

Uzávierka križovatky

Uzávierka križovatky Nitra – Sever na rýchlostnej ceste R1A, ktorá sa začala v piatok 15. septembra komplikuje dopravu. Potrvá dva mesiace, súvisí so stavebnými prácami v strategickom parku Jaguar Land Rover. Jedinou prístupovou cestou do priemyselného parku sa tak stal zjazd z okružnej križovatky na ceste I/64 medzi Nitrou a Dražovcami.

Čítajte tu: Uzávierka križovatky v Nitre skomplikovala dopravu: So zdržaním rátajte aj v ďalších dňoch

Vyšetrovanie smrti Sebastiána (†3)

Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) ukončil vyšetrovanie prípadu smrti trojročného Sebastiána v nitrianskej fakultnej nemocnici. Na základe vykonaného dohľadu skonštatoval, že zdravotná starostlivosť nebola maloletému pacientovi poskytnutá správne.

Čítajte tu: Ukončili vyšetrovanie prípadu smrti Sebastiána (†3): Nemocnica v Nitre pochybila

Smrteľná nehoda v Nitre

V utorok 19. septembra došlo v Nitre k dopravnej nehode. Ako potvrdila krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková, nehoda mala tragické následky.Jedného z vodičov sa lekárom zachrániť nepodarilo.

Čítajte tu: V Nitre sa zrazili dve autá: Zrážku neprežil český vodič

Výstavba na Tabáni

Svah oproti súdu, známy ako Tabáň, by sa mal zmeniť na polyfunkčný komplex. Pripravovaný projekt Townhill Nitra bude podľa navrhovanej činnosti pozostávať zo 6 obytných blokov (A,B,C,D,E,F), administratívneho bloku a súvisiacej infraštruktúry. S predloženým návrhom sa môže verejnosť oboznámiť na Mestskom úrade do 10.10.2017.

Čítajte tu: VIZUALIZÁCIE: Polyfunkčný komplex na Tabáni má byť hotový do konca roka 2019

Aktuálne foto staveniska Jaguaru

Slávnostným odhalením základného kameňa sa 13. septembra 2016 v Nitre oficiálne začala výstavba nového závodu automobilky Jaguar Land Rover. Slávnostného aktu sa vtedy zúčastnil aj britský veľvyslanec Andy Gorth či výkonný riaditeľ spoločnosti Jaguar Land Rover Ralph Speth. Od tohto momentu uplynulo už 12 mesiacov a stavenisko bolo odovzdané do rúk robotníkov a ich vedúcich. Ich ročné úsilie nabralo reálne kontúry. Do spustenia prevádzky však ešte ostáva rok prác a príprav.

Čítajte tu: AKTUÁLNE FOTO: Prešiel rok od zahájenia výstavby závodu Jaguar Land Rover v Nitre

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM