Jakub Kania Kultúra

Témou Divadelnej Nitry bude EMPATIA: Má inšpirovať a nabádať k zamysleniu

Organizátori pracujú s ideou solidarity, váhou nadosobného záujmu a spoločenskou angažovanosťou. V Hlavnom programe festivalu uvidíme štyri slovenské divadelné inscenácie.

Ilustračný obrázok k článku Témou Divadelnej Nitry bude EMPATIA: Má inšpirovať a nabádať k zamysleniu
Foto: Rastislav Búgel

Program tohtoročného Medzinárodného festivalu Divadelná Nitra bude prepájať téma Empatia. Téma ktorá provokuje, inšpiruje aj nabáda k zamysleniu a diskusiám. Festival, jediný svojho druhu na Slovensku, sa uskutoční od 24. do 29. septembra 2015.

Upriamenie na humánne hodnoty

"V súčasnej stále väčšmi individualizovanej spoločnosti, v ktorej škola a rodina strácajú tradičné nástroje výchovy, je umenie jednou z mála oblastí, ktorá môže vplývať na formovanie osobnosti človeka, na jeho etické zásady a emocionálnu hĺbku. Stále silnejší dôraz vo verejnom priestore na racionalitu, ekonomickú prosperitu a technický rozvoj vyvoláva potrebu vyrovnať deficit citu, upriamiť pozornosť na humánne hodnoty a prehlbovať duchovný rozmer človeka i spoločnosti,“ informovala riaditeľka festivalu Darina Kárová.

Čaká nás takmer šesťdesiat podujatí

Okrem divadelných predstavení hlavného programu budú môcť návštevníci festivalu navštíviť aj filmové projekcie, verejné čítania, výstavy, performancie a inštalácie. Sprievodný program prináša pouličné divadelné predstavenia, mladé študentské a amatérske divadlo, filmy, koncerty, výstavy, inštalácie výtvarného umenia vo verejnom priestore, literatúru a rozhlasové umenie.

Čítajte tiež:

Divadelná Nitra sa po roku opäť pripomína: Hlavný program je už známy

Divadelná Nitra ponúkne bohatý sprievodný program: Čaká nás takmer 60 podujatí

Súčasťou Divadelnej Nitry bude aj výstava fotografií: Záujemcovia ich môžu posielať

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM