Rastislav Búgel Rôzne

Telenovela spod hradu: City Park konečne dostal zelenú!

Mesto Nitra potvrdilo dodatočné stavebné povolenie na rozostavanú stavbu obchodného a zábavného centra City Park Nitra. Právoplatnosť však nadobudne až po uplynutí 15-dňovej lehoty, počas ktorej je možné podať voči nemu námietku.

Mesto vydalo stavebné povolenie už na jar. Napadol ho však súkromný podnikateľ Radúz Sedlár, ktorý má firmu v susedstve stavby. Krajský stavebný úrad (KSÚ) ako odvolací orgán preto v auguste stavebné povolenie zrušil a celú vec vrátil späť na mestský stavebný úrad. Ten námietky podnikateľa zamietol a stavebné povolenie potvrdil.

[blockquote]Sedlár napadol ešte v marci už prvé stavebné povolenie. Mestský stavebný úrad (MsÚ) sa však jeho námietkami nezaoberal, pretože prišli po lehote. Podnikateľ ale tvrdí, že doporučenú zásielku o stavebnom konaní si neprevzal včas, pretože bol mimo svojho bydliska. MsÚ však zásielku považoval za doručenú, pričom použil takzvanú fikciu doručenia. To znamená, že ak si adresát do troch dní zásielku neprevezme, tá sa považuje za doručenú. KSÚ v ďalšom konaní usúdil, že stavebný úrad v danom prípade nemal použiť fikciu doručenia a preto vrátil vec na nové konanie. [/blockquote] Mesto tento týždeň stavebné povolenie potvrdilo. „Stavebný úrad preskúmal v novom konaní žiadosť o vydanie dodatočného povolenia rozostavanej stavby „CITY PARK Nitra“ a zistil, že uskutočnením stavby nie sú ohrozené záujmy spoločnosti. V uskutočnenom konaní stavebný úrad nezistil rozpor stavby s verejnými záujmami ani s osobitnými predpismi,“ píše sa okrem iného v odôvodnení stavebného úradu.

[blockquote]Skelet City Parku stojí pod Nitrianskym hradom na nábreží rieky Nitry už od roku 2007. Obchodno-zábavné centrum City Park Nitra plánuje postaviť firma Euro City Park. Jej akcionárom je spoločnosť Istroconti ICT a Doprastav. Plány sa však ťahanicami zamotali a výstavba už pripomína telenovelu. Práce v roku 2008 zastavilo rozhodnutie Najvyššieho súdu SR. Ten zrušil stavebné povolenie potom, ako sa naň obrátili ľudia, ktorí neboli prizvaní do stavebného konania. To sa muselo začať odznova. Jeho výsledkom bolo dodatočné stavebné povolenie vydané v apríli tohto roku. KSÚ v Nitre ako odvolací orgán povolenie zrušil a mesto Nitra ho opätovne potvrdilo.[/bloc­kquote] Podľa pôvodných plánov spoločnosti Euro City Park malo mať obchodno-zábavné centrum podobu moderného areálu, spájajúceho nákupné aktivity s možnosťami na trávenie voľného času a oddychu. Okrem 27.000 metrov štvorcových nákupných plôch by mali byť jeho súčasťou aj gastronomické zariadenia a športovo-zábavné centrum. City Park Nitra mal byť otvorený už v roku 2009, nové zámery investora hovoria o dostavbe a otvorení centra v roku 2013.

nitra24.sk/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM