Rastislav Búgel Rôzne Správy

Technická fakulta SPU sa prezentovala verejnosti: Pripravila Deň otvorených dverí

Desiatky stredoškolákov, ako aj ich rodičia i učitelia, využili vo štvrtok 26. januára príležitosť oboznámiť sa s aktivitami Technickej fakulty Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU) v Nitre.

Ilustračný obrázok k článku Technická fakulta SPU sa prezentovala verejnosti: Pripravila Deň otvorených dverí
Zdroj: TASR

Po predchádzajúcich troch úspešných ročníkoch sa vedenie fakulty rozhodlo aj v tomto roku zorganizovať Deň otvorených dverí (DOD) v Galérii Mlyny v Nitre. Uchádzači o štúdium sa zaujímali najmä o ponúkané študijné programy a možnosti uplatnenia sa v praxi, informovala hovorkyňa univerzity Renáta Chosraviová.

Cieľom podujatia bolo propagovať Technickú fakultu SPU a predstaviť študijné programy, najmodernejšie prístrojové zariadenia a priblížiť aplikáciu vedy a výskumu na vybraných pracoviskách a katedrách s prepojením na priemyselnú prax. „V spolupráci s praxou ponúkame študentom možnosť zapojiť sa do odborných, vedeckovýskumných činností, podieľať sa na tvorbe nových študijných programoch, ktoré pripravujeme pre budúcich záujemcov,“ povedal dekan fakulty Zdenko Tkáč. Zdôraznil, že študenti majú veľmi dobré uplatnenie a už počas štúdia je o nich záujem. Prax je na fakulte rozsiahla a nevyhnutná.

„Počas svojho voľného času a prázdnin môžu študenti brigádovať vo firmách a následne tam riešiť svoje záverečné práce. Naša fakulta sa zapája do spolupráce s automobilovým priemyslom na Slovensku, táto kooperácia je veľmi dobrá. Od nového akademického roka ponúkame aj nový študijný program výrobné technológie pre automobilový priemysel. Absolventi budú ovládať problematiku technickej dokumentácie a prípravy výroby, výrobných technológií, dokážu zabezpečovať chod výrobno-technologických systémov, zlepšovať ich prevádzkové parametre a riešiť nepredvídané situácie,“ zhodnotil Tkáč.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM