Rastislav Búgel Rôzne Správy

Taktické cvičenie v Poľsku: Aj s vojakmi z protilietadlovej raketovej brigády z Nitry

Vojenskí piloti zo Sliača a príslušníci Protilietadlovej raketovej brigády z Nitry si precvičia bojové streľby v Poľsku.

Ilustračný obrázok k článku Taktické cvičenie v Poľsku: Aj s vojakmi z protilietadlovej raketovej brigády z Nitry
Zdroj: TASR

Po minuloročnej prestávke sa opäť pripravujú na taktické cvičenie BALT 2017 v Poľsku. Informovala hovorkyňa ministerstva obrany Danka Capáková.

„V rámci cvičenia, ktoré sa uskutoční v máji vo výcvikovom priestore Ustka, by si mali precvičiť napadnutie a zničenie cieľa nad Baltickým morom. Piloti lietadiel MiG-29 z Taktického krídla generálmajora Otta Smika Sliač majú bojové streľby naplánované v prvej časti cvičenia pod názvom STRELA I a v druhej časti STRELA II by ich mala vystriedať nitrianska obsluha protilietadlového raketového kompletu 2K12 KUB. Tento typ cvičenia si vyžaduje náročnú prípravu a dôsledné plánovanie aj priamo na mieste ešte pred jeho začiatkom,“ uviedla Capáková.

Pre príslušníkov Vzdušných síl Ozbrojených síl SR sú bojové streľby podľa jej slov najdôležitejšou formou výcviku. „Zlepšujú si svoje zručnosti i pripravenosť, a zároveň sa preveruje zladenosť jednotiek a systémov. Spolupráca aliančných spojencov v tejto oblasti je pre Slovensko dôležitá aj v rámci integrovaného systému protivzdušnej obrany NATINAMDS,“ doplnila Capáková.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM