Monika Földešiová Rôzne

Tábory beznádejne vypredané

Letné mestské tábory pre školopovinné deti, ktoré počas prázdnin organizuje Centrum voľného času Domino v Nitre, sú beznádejne vypredané. Rodičia prihlasovali deti do tábora už od februára, za necelé tri mesiace boli všetky voľné miesta obsadené.

„V jedenástich turnusoch sa za dva prázdninové mesiace vystrieda zhruba 300 detí,“ uviedla riaditeľka Domina Viktória Mankovecká. Posledné voľné miesta ponúka Letná škola mladých výtvarníkov, v štádiu príprav je Letná gitarová škola, ktorá bude v ponuke Domina zverejnená v najbližších dňoch.
Za jeden päťdňový turnus letného mestského tábora zaplatia rodičia 29,50 eura, čo je o dve eurá viac v porovnaní s minulým rokom. V cene je okrem pedagogického dozoru a programu zahrnutý aj teplý obed, pitný režim, vstupenky či cestovné lístky. Jednotlivé turnusy sú zamerané na športové, umelecké, prírodovedné i technické aktivity. Okrem rôznych tvorivých dielní strávia deti voľný čas v prírode, na kúpalisku, navštívia letisko v Janíkovciach, kúpalisko v Nových Zámkoch, hvezdáreň, jazdecký klub. Okrem klasických loptových hier si budú môcť vyskúšať aj netradičné športy ako šípky, ringo, chodúle či petanque. Veľkej popularite sa tešia tanečné aktivity, najmä zumba, hip–hop, disco, breakdance i folklór. Podľa slov Mankoveckej sa veľa školákov vracia do mestských táborov každoročne a okrem záujmov si vyberajú tábor aj podľa toho, v ktorom bude pôsobiť ich obľúbený vedúci.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM