Rastislav Búgel Krimi

Syn napadol matku

V sobotu ráno obyvatelia Nitry vstávali do krásneho slnečného dňa, mnohé rodiny si svorne vyšli na prechádzku, niektorí vytiahli bicykel a prežívali predčasný prvý jarný deň. Úplne iné prežívanie sobotného rána si bude pamätať 46 ročná matka z Nitry

V ranných hodinách prijal príslušník na operačnom pracovisku mestskej polície oznam od zjavne rozrušeného občana, ktorý sa dožadoval pomoci, nakoľko mu údajne matka nedovoľuje prístup k internetu a poškodila mu počítač. Zasahujúca hliadka mestskej polície po príchode na miesto však zistila, že konflikt medzi 22 ročným synom a jeho matkou nabral na intenzite a incident nie je iba na úrovni robenia si schválností alebo vzájomného poškodzovania či zadržovania vecí. Matka bola evidentne fyzicky napadnutá, utrpela zranenia hlavy, krvácala z rozrazených úst, zranené mala predovšetkým oko, ktoré bolo silne opuchnuté až do tej miery, že naň vôbec nevidela. Zranenia je údajne spôsobil jej syn, ktorý volal na bezplatnú linku mestskej polície 159 a paradoxne sa on dožadoval pomoci.

Keďže mestskí policajti zistili, že podobné incidenty sa zo strany syna v nedávnej minulosti opakovali viackrát, pre dôvodné podozrenie zo spáchania trestného činu týrania blízkej a zverenej osoby privolali hliadku policajného zboru, ktorá si prípad prevzala.

Občanom, podľa štatistických údajov predovšetkým ženám a starším ľuďom, radíme, aby sa prestali báť, aby sa nenechali manipulovať, týrať alebo ponižovať a na svoju ochranu zavolali na číslo 158 alebo 159. Zároveň im radíme využiť služby rôznych poradní, kde im poradia, akým spôsobom sa môžu účinne brániť. V Nitre takáto poradňa sídli na ul. Fr. Mojtu č.18 na prvom poschodí, kde obetiam trestnej činnosti je poskytované právne, sociálne a psychologické poradenstvo.

Zdroj: MsP Nitra

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM