Rastislav Búgel Rôzne Správy

Sviatky sa blížia: Arriva posilní spoje k cintorínu

S blížiacimi sa jesennými školskými prázdninami a Sviatkom všetkých svätých súvisia pripravované zmeny v mestskej hromadnej doprave v Nitre.

Ilustračný obrázok k článku Sviatky sa blížia: Arriva posilní spoje k cintorínu
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

Vzhľadom na očakávaný dopyt po spojení k novému cintorínu na Cabajskej ulici bude posilnená doprava v tomto smere, informoval Vladimír Šimko zo spoločnosti Arriva Nitra, a.s., ktorá prevádzkuje mestskú hromadnú dopravu v Nitre.

V sobotu 29. októbra, v nedeľu 30. októbra a v utorok 1. novembra bude na trase Centrum – Rázcestie, Železničná stanica – Cabajská – Nový cintorín a späť premávať mimoriadna posilová linka P15. Autobus zastaví na všetkých zastávkach po trase. Linky 15 a 26 budú premávať po svojej bežnej trase a podľa bežného cestovného poriadku. „Upozorňujeme, že linka 15 v sobotu a nedeľu nepremáva,“ skonštatoval Šimko.

V piatok 28. októbra a v pondelok 31. októbra, počas jesenných školských prázdnin, budú linky mestskej hromadnej dopravy premávať podľa cestovných poriadkov platných pre pracovné dni počas školských prázdnin.

Linky, ktoré v cestovných poriadkoch nemajú zverejnené cestovné poriadky pre pondelok až piatok osobitne pre školský rok a školské prázdniny, budú premávať podľa cestovných poriadkov pre pondelok až piatok. Počas víkendu 29. a 30. októbra premávajú linky podľa bežných cestovných poriadkov pre sobotu a nedeľu. V utorok 1. novembra na Sviatok všetkých svätých budú linky premávať ako v nedeľu a sviatok.

Víkend pred Sviatkom všetkých svätých ukončí svoju sezónnu premávku cyklobus na linke C35. Posledným tohtoročným dňom prevádzky cyklobusu tak bude nedeľa 23. októbra. „Upozorňujeme, že v zimnom období bude zastávka Mestský park bez obsluhy mestskou hromadnou dopravou. Najbližšie zastávky, z ktorých je park dostupný, sú Ďurkova, Divadlo Andreja Bagara a Predmostie. S obnovením premávky cyklobusu sa predbežne počíta na Veľký piatok 14. apríla 2017,“ informoval Šimko.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM