Rastislav Búgel Správy

Svetový deň turizmu aj v Nitre: UKF zorganizuje medzinárodnú konferenciu

Univerzita Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre zorganizuje pri príležitosti Svetového dňa turizmu Medzinárodnú konferenciu študentov, doktorandov a mladých vedeckých pracovníkov.

Ilustračný obrázok k článku Svetový deň turizmu aj v Nitre: UKF zorganizuje medzinárodnú konferenciu
Zdroj: Dnes24.sk

Na podujatí s názvom Cestovný ruch v regionálnom rozvoji prijali pozvanie odborníci zo Slovenska i zahraničia. Tí so svojimi príspevkami vystúpia 1. októbra, v prvý deň konferencie. Program ďalšieho dňa je určený pre širokú verejnosť. „Pre študentov univerzít, stredných škôl, ale aj pre všetkých priaznivcov cestovania. Na podujatí sa predstaví cestovateľ Pavel ‚Hirax‘ Baričák, ktorý porozpráva o sebapoznaní a uvedomení si skutočných hodnôt bytia prostredníctvom cestovania. Príde aj Michal Knitl s témou Na juhoamerickej vlne. O spoznávaní Transsibírskej magistrály bude na záver hovoriť Michal Gaj,“ uviedla Jana Krajčovičová z UKF.

Zaujímaví hostia

Pripomenula, že účasť na konferencii prisľúbil aj prezident Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a cestovných agentúr (SACKA) Stanislav Macko či šéfredaktor a vydavateľ časopisu Cestovateľ Ľubomír Motyčka. „O svojej bohatej kariére v hotelierstve a o destinačnom manažmente porozpráva Simona Stavjaňová. Počas celého dňa bude súbežne prebiehať sprievodný program, v rámci ktorého si návštevníci môžu otestovať svoje jazykové vedomosti prostredníctvom jazykového inštitútu E-ku,“ dodala Krajčovičová.

Vyhlásili súťaž

V priestoroch Študentského domova Nitra bude zároveň prebiehať súťažná výstava príbehov a fotografií z ciest. V rámci konferencie je tiež vyhlásená súťaž o najlepší návrh na podporu rozvoja cestovného ruchu v Nitre a okolí.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM