Rastislav Búgel Kultúra

Súťaž o najobľúbenejšiu turistickú atrakciu v našom kraji: Ako dopadla botanická záhrada SPU?

Súťaž o najobľúbenejšiu turistickú atrakciu v Nitrianskom kraji už má svojho víťaza. Kto súťaž vyhral a ako dopadla botanická záhrada SPU v Nitre?

Ilustračný obrázok k článku Súťaž o najobľúbenejšiu turistickú atrakciu v našom kraji: Ako dopadla botanická záhrada SPU?
Zdroj: TASR

Súťaž o najobľúbenejšiu turistickú atrakciu v Nitrianskom kraji za rok 2015 už má svojho víťaza. Víťazom súťaže sa stal Lodný mlyn Kolárovo, ktorý obhájil svoje víťazstvo z minulého roka.

Agentúra EPS už po šiestykrát vyhlásila súťaž o najobľúbenejšiu turistickú atrakciu v Nitrianskom kraji. Tento rok sa do súťaže zapojilo osem súťažiacich, ktorými boli Hotel Kaštieľ Mojmírovce, ThermalPark Nitrava, Lodný mlyn Kolárovo, Rekreačné zariadenie Margita – Ilona, Rozhľadňa Dolná Nitra, Wellness Hotel Patince, Botanická záhrada SPU v Nitre, Vadaš Thermal Resort Štúrovo.

Súťaž trvala od 6. júna do 18. júla 2015 a počas tohto obdobia mohli obyvatelia a návštevníci Nitrianskeho kraja odovzdávať svoje hlasy pre jednotlivé súťažiace atrakcie. Hlasovať sa dalo viacerými spôsobmi, elektronicky na turistickom portáli regionnitra.sk, vyplnením hlasovacích lístkov, ktoré boli dostupné v OC MAX Nitra, na podujatí Festival chutí, kde bola súťaž tento rok vyhlásená a tiež aj u súťažiacich turistických atrakcií, ktoré prejavili záujem.

Tento rok bolo odovzdaných 2 135 platných hlasov. Víťazom súťaže sa už po druhýkrát stal Lodný mlyn Kolárovo, ktorý získal 512 hlasov.Prek­vapením súťaže sa stala Rozhľadňa Dolná Nitra, ktorá sa súťaže zúčastnila prvýkrát a umiestnila sa na druhom mieste s počtom 456 hlasov. Tretie miesto obsadil Vadaš Thermal Resort Štúrovo s 378 hlasmi, veľmi tesne za ním skončil štvrtý Wellness Hotel Patince s 368 hlasmi.

Blahoželáme vylosovaným výhercom. Výhernú listinu nájdete na www.regionnitra.sk/sutaz

Výsledky súťaže za rok 2015

Poradie Názov atrakcie Počet hlasov
1 Lodný mlyn Kolárovo 512
2 Rozhľadňa Dolná Nitra 456
3 Vadaš Thermal Resort Štúrovo 378
4 Wellness Hotel Patince 368
5 Hotel Kaštieľ Mojmírovce 136
6 Thermal Park Nitrava 113
7 Botanická záhrada SPU v Nitre 91
8 Rekreačné zariadenie Margita-Ilona 81
spolu 2 135

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM