Peter Klimant Správy

Súťaž o najobľúbenejšiu turistickú atrakciu nášho kraja: Kto sa stal víťazom?

Súťaž o najobľúbenejšiu turistickú atrakciu v Nitrianskom kraji je na svojom konci. Ktorá atrakcia zaujala ľudí najviac a získala tak prvenstvo?

Ilustračný obrázok k článku Súťaž o najobľúbenejšiu turistickú atrakciu nášho kraja: Kto sa stal víťazom?

Najobľúbenejšou turistickou atrakciou v Nitrianskom kraji je Thermalpark Nitrava v Poľnom Kesove. Rozhodli o tom účastníci súťaže Moje leto, ktorú každoročne vyhlasuje Agentúra EPS.

Tesné víťazstvo

Do tohtoročného hlasovania sa zapojilo 2567 hlasujúcich, ktorí pre víťaznú turistickú atrakciu odovzdali 496 hlasov. Len o 16 hlasov menej získal minuloročný víťaz Lodný mlyn Kolárovo, na treťom mieste sa umiestnil hotel Kaštieľ Mojmírovce. Súťaž trvala od 4. júna do 20. júla tohto roka.

V porovnaní s predchádzajúcimi ročníkmi zaviedli organizátori v tomto roku dve novinky. Prvou bolo hlasovanie priamo v jednotlivých turistických atrakciách vyplnením hlasovacích lístkov. Druhou bolo hlasovanie na viacerých informačných portáloch v rámci celého kraja.

Práve tieto novinky sa podpísali pod najvyššiu účasť hlasujúcich vo všetkých doterajších ročníkoch. „Zároveň sa výrazne zmenšili rozdiely medzi jednotlivými atrakciami. V minulosti boli víťazstvá úplne jednoznačné, v tomto roku je rozdiel medzi víťazom a druhým v poradí 16 hlasov. Až do sčítania posledných hlasov nebolo jasné, kto vyhrá,“ povedal Daniel Balko, riaditeľ Agentúry EPS.

Arborétum ani zubria obora sa nezapojili

V siedmom ročníku súťaže Moje leto sa o titul najobľúbenejšej turistickej atrakcie v Nitrianskom kraji uchádzalo osem účastníkov. Polovicu z nich tvorili kúpaliská a rekreačné zariadenia. Záujem o účasť v hlasovaní už tradične nemajú štátne inštitúcie.

„Mrzí ma, že sa do súťaže nezapájajú Arborétum Mlyňany alebo zubria obora, pretože patria k najväčším lákadlám v našom kraji. Zrejme to nebude náhoda, že štátne inštitúcie nemajú vôbec záujem o akúkoľvek propagáciu,“ skonštatoval Balko. Rovnakú skúsenosť má i s občianskymi združeniami, ktoré sa na jednej strane sťažujú na nedostatok financií na svoju činnosť, chýbajúcu podporu, no na druhej strane sa nedokážu zviditeľniť ani tam, kde ten priestor majú.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM